Pentru ca tot am primit coletul cu green sugar,colet care ii era destinat lui Cris2711, dar care s-a gandit sa mi-l faca mie cadou deoarece ea nu locuieste in tara,daca tot a fost ziua cumnatei mele,careia vroiam sa-i fac un tort,m-am gandit ca este momentul cel mai bun pentru a testa acest tip de zahar cu zero calorii si zero indice glicemic.

Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Prima data am pornit cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

La blat am mixat bine ouale cu zaharul si prafu de sare, am adaugat untul moale la temperatura camerei, laptele si am mixat totul.

Am adaugat in compozitia umeda,faina si praful de copt, cernute.

Am incorporat faina,cacaua si paful de copt si am pus compozitia rezultata in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul 30 de minute la 180 grade C, pana a trecut testul cu scobitoarea.

Am lasat blatul sa se raceasca.

Pentru crema am lasat capsunii congelati la dezghetat si i-am strecurat. Sucul rezultat l-am folosit pentru jeleu iar capsunii i-am pasat cu blenderul vertical, a rezultat 600 g pasta de capsuni peste care am adaugat sucul unei lamai. Am pus cele 20 g gelatina alimentara in 100 ml apa la hidratat. Am mixat bine frisca lichida. Separat am amestecat branza cu zaharul Green sugar, am adaugat pasta de capsuni. Am incalzit 20 secunde gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde. Am luat o lingura din crema cu branza de vaci si am amestecat-o usor in gelatina incalzita dupa care am incorporat-o in crema de branza. Am amestecat crema de branz cu frisca spumoasa.

Am taiat blatul pe jumatate, o parte am asezat-o pe un platou pentru tort,am pus un inel pentru tort in jurul blatului. Am pus crema de branza iar deasupra am pus cealalta jumatate de blat.

Am pus intr-un bol de inox sucul rezultat de la capsuni, cele 2 linguri de zahar si gelatina. Am lasat 5 minute gelatina sa se hidrateze dupa care am pus vasul pe foc, am incalzit siropul, fara a aduce la fierbere.

Am turnat jeleul peste tort si l-am dat la frigider peste noapte. Este necesar sa stea la frigider aproximativ 3-4 ore. Pentru ca eu l-am pregatit cu o seara inainte, l-am lasat sa stea peste noapte.

Am ras ciocolata alba, am amestecat-o cu frisca lichida si am incalzit-o pe foc pana ce s-a topit ciocolata. Am lasat-o sa se raceasca bine si am mixat-o spumos.

Am luat inelul din jurul tortului, cu grija si l-am ornat frumos cu crema de ciocolata.

Deasupra am pus capsune proaspete.

A fost foarte bun!