Aveam pofta de o salata cu ton si avand multe oua de tara in frigider, m-am gandit la aceasta combinatie.

Am mancat la cineva o astfel de salata, dar si cu un sos de iaurt deasupra, insa eu am preferat-o simpla.

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.

Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai bine.

Cand sunt racite le curatam si le taiem rondele.

Spalam foile de salata verde si le asezam intr-o salatiera.

Curatam ceapa, o spalam si o taiem in rondele.

Adaugam rondele peste salata verde si presaram putina sare peste ele.

Desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita pentru a se scurge uleiul, dar nu de tot.

Lasam fileul sa fie de ton usor uns, apoi presaram peste el putin piper macinat si il stropim cu zeama de lamaie.

Adaugam rondelele de oua peste ceapa si presaram, la fel, putina sare peste ele.

Adaugam apoi fileul de peste si servim salata cu pofta. Este gustoasa si satioasa, tine loc de o masa.