Un aluat pufos cu umplutura de nuca,ce poate fi mai bun intr-o zi mohorata?Se pregatesc rapid si dispar la fel de rapid.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia.

Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smantana,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut.

Am framantat aluatul pana a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.

Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.

Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul.

Am intins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.

Am taiat foaia in doua si am rulat obtinand doua rulouri.

Fiecare rulou l-am taiat in bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi in tava pe care am pus hartie de copt.

I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca,cat am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti. Pofta buna !!!!