Pufoase, fragede si aromate!Aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut, pentru 15-20 de minute.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea. Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte.

Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie. Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana, unde vom turna compozitia de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vreo 15-20 minute, adugand treptat si restul de ulei.

Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.

Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).

Umplutura: Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute, zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime, pe care o vom taia in 16 patrate. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza. Impaturim fiecare patrat in forma de plic aducand colturile opuse spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Drojdia uscata se poate inlocui cu 25 g drojdie proaspata. Peste placinte putem presara zahar pudra.