Am batut-o pe Merisor la cap sa-mi dea reteta unei prajituri bune din care mancasem vara trecuta la tara. Ea, avand multe retete cu branza si piersici, n-a stiut sa-mi spuna exact care e, dar am gasit-o eu pana la urma. M-am pus pe treaba, numai ca n-am mai pus si piersici, am pus doar nectarine, si am savurat-o din plin.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat, dupa care se toarna compozitia cu galbenusuri peste ele. Se adauga grisul, faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se omogenizeaza.

Aluatul se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se spala nectarinele si se feliaza, apoi se aseaza peste aluat.

Se da tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Inainte de servire se lasa sa se raceasca.