Pregatim legumele. Le spalam, le curatam, le indepartam semintele si le taiem (ceapa o tocam marunt, morcovii rondele, ardeii si dovlecelul cubulete).

Intr-o tigaie punem la incins 2-3 linguri de ulei si adaugam legumele. Daca folositi dovlecei mai fragezi ii adaugati in tigaie dupa ce toate celelalte legume s-au inmuiat.

Lasam legumele sa se inabuse suficient, picurand apa calduta ori de cate ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar daca este nevoie acoperiti tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adaugam usturoiul (curatat si taiat feliute) si frunza de dafin (daca folositi).

Dupa ce legumele sunt patrunse, se adauga sucul de rosii.

Se mai continua fierberea maxim 10 minute, timp in care punem si carnaciorii in tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare si piper.

Servim cu mamaliguta, smantana, branza de burduf, ardei iuti etc.