Bruschetta este paine prajita condimentata cu usturoi si ulei de masline, de obicei servit cald ca aperitiv, gustare sau garnitura.

Numele vine de la cuvantul italian bruscare, care inseamna a frige pe carbuni.

Sosul de rosii-- reteta aici- nu trebuie sa fie prea lichid, puneti-l pe foc si reduceti-l un pic daca este nevoie.

Puneti feliile de paine pe o placa de cuptor acoperita cu hartie de gatit sau cu o foaie de silicon.

Curatam ceapa esalota. Scurgem bine tonul.

Intr-un castron se marunteste tonul cu o furculita si se amesteca cu ceapa salota taiata foarte fin.

Adaugam sosul de rosii si amestecam. Punem sare si piper.

Se pune amestecul obtinut peste feliile de paine.

Deasupra punem felii de mozarella si o rosie cherry in mijloc.

Este gata ... punem totul la cuptor timp de 15 minute la 200 C.

Pofta Buna !!!!le puteti servi calde insotite de o salata verde