Am primit ardei gras si kapia de la o cunostinta,care are o gradina mare si frumoasa.

Primul gand a fost sa-l coc pentru iarna,dar fiind foarte gustos, gandul m-a dus cu ani in urma,mama sotului meu ne astepta sambata seara cu pui fript si ardei prajit.

Ehhhhhhhhhh.ce vremuri!Gata cu vorbaria !Va spun ca sunt deliciosi!Spala ardeii si sterge-i cu servetel absorbant u prosop de bucatarie.

Pune la incins o tigaie in care ai pus uleiul .

Cand uleiul este incins pune ardeii la prajit.

Ii intorci pe toate prtile incat sa fie prajiti uniform.

Dupa prajire,ardeii se scot intr-o cratita acoperita cu un capac.

Se lasa la racit,ca sa-i putem curata.

Cat timp se racesc ardeii curata usturoiulsi prepara un mujdei mai concentrat.

Curata ardeii de coaja si lasa-i sa se raceasca bine in mujdei. Cand s-au racit bine se scot din vasul cu mujdei si se portioneaza punandu-se in pungi .

La cogelator cu pungile pentru o minunata salata la iarna:Atentie!Cand se prajesc sar sptropi de ulei.