V-am adus in sfarsit praji buna.

Stiu ca a trecut sezonul visinelor de mult, dar anul acesta am conservat cateva, inspirandu-ma de pe site. Nu am pus reteta pentru ca a fost intr-o faza de testare pentru a vedea daca rezista peste iarna. Deci, reteta o sa o prezint cu alta ocazie daca se va dovedi a fi un succes. Pana acum insa, au rezistat visinele la borcan.

Blat:Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se omogenizeaza, apoi se incorporeaza faina, amestecand incet, de sus in jos, cu o lingura de lemn. La final se incorporeaza si visinele, cu tot cu siropul pe care l-au lasat in borcan. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Sirop:Se caramelizeaza zaharul la foc mic, amestecand continuu. Se pune apa si se lasa la fiert pana cand se topeste tot caramelul, apoi se lasa la racit.

Crema:Se dilueaza amidonul cu putin lapte, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul putin cate putin, iar la final nuca.

Spuma:Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu 10 linguri de zahar, pana cand devin ca o bezea.

In acelasi timp se caramelizeaza 5 linguri de zahar, apoi acesta se toarna fierbinte peste bezea, incorporandu-l cu ajutorul mixerului.

Asamblare:Se insiropeaza blatul, apoi se adauga crema, iar la final spuma. Prajitura se pastreaza la rece.

Daca budinca este prea groasa atunci cand s-a racit, se mai poate dilua cu putin lapte inainte de a incepe sa incorporati untul.