The Splash, una dintre cele mai celebre picturi de David Hockney avand drept subiect sariturile in piscina, a fost vanduta marti seara pentru suma de 23,1 milioane de lire sterline (27,4 milioane de euro) in cadrul unei licitatii organizate la Sothebys din Londra, informeaza AFP.

Pictata in 1966, The Splash imortalizeaza momentul imediat urmator unei sarituri in piscina si surprinde esenta stilului de viata din California, unde traieste Hockney.

Nu este doar o pictura marcanta in opera lui Hockney, ci si o lucrare emblematica pentru Pop Art, care defineste o era si care a marcat identitatea vizuala a LA-ului (Los Angeles-ului), a comentat Emma Baker, responsabila a departamentului de arta contemporana la casa de licitatii americana.

Cumparatorul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, trebuie sa plateasca de circa opt ori mai mult decat suma cu care a fost achizitionat tabloul in 2006 (2,9 milioane de lire sterline).

Recordul pentru un tablou de Hockney scos la licitatie este detinut de Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), vandut pentru 90 de milioane de dolari in 2018 la New York, cea mai mare suma obtinuta pentru opera unui artist in viata.

AGERPRES/(AS - autor: Ana Bigu, editor: Simona Tatu, editor online: Anda Badea) Sursa foto: sothebys.com