Serviciul national postal din Elvetia, SwissPost, a informat miercuri ca nu va mai accepta temporar scrisori sau pachete cu destinatia China, ca urmare a epidemiei de Covid-19, care a determinat reducerea numarului de zboruri spre aceasta tara asiatica, ingreunand astfel transportul postal, relateaza EFE.

Multe linii aeriene si-au redus semnificativ sau chiar anulat zborurile spre China, masuri care au repercusiuni asupra traficului international, iar SwissPost nu mai poate opera in prezent decat o treime din aceste servicii spre aceasta tara, astfel incat a decis sa le suspende cat timp se va prelungi situatia.

Potrivit unui comunicat difuzat de SwissPost, clientii pot deocamdata opta pentru trimiteri urgente de scrisori si pachete in China, dar sunt avertizati ca nu poate fi garantata perioada de timp a livrarilor.

In privinta primirii de scrisori si pachete provenite din China, SwissPost a avertizat cu privire la posibile intarzieri provocate, de asemenea, de mijloacele foarte limitate de transport, fara sa alerteze totusi cu privire la o paralizare totala a serviciilor postale.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)