Motivatia trimiterii celor doua scrisori-capcana care au explodat miercuri fara a face victime in sediile a doua firme din Olanda a fost o tentativa de extorcare, potrivit politiei, relateaza AFP si Reuters.

Scrisorile au explodat intr-un sediu al bancii ABN AMRO din Amsterdam si la sediul unei firme japoneze de servicii informatice, Ricoh, de la Kerkrade. Ambele explozii s-au produs in biroul de sortare a corespondentei.

Expeditorul a solicitat o suma in bitcoin, celebra moneda virtuala, si a amenintat sa trimita alte scrisori-capcana daca plata nu va fi efectuata, a relatat agentia de presa olandeza ANP.

Un angajat al ABN AMRO a vrut sa deschida scrisoarea si a auzit un suierat. Angajatul a aruncat scrisoarea, iar apoi s-a produs o detonare usoara, a precizat politia intr-un comunicat.

Din fericire nu au existat raniti, dar persoanele implicate sunt bineinteles foarte socate, a mentionat Ricoh intr-un comunicat.

Politia olandeza a deschis deja o ancheta asupra unei serii de scrisori care contineau explozibili ce au fost trimise in decembrie si in ianuarie unor companii din trei orase olandeze.

Ancheta urmeaza sa stabileasca daca exista o legatura intre aceasta serie de scrisori si cele care au explodat miercuri. AGERPRES/(AS - autor: Florin tefan, editor: Mihaela Toth, editor online: Gabriela Badea)