Fostul prim ministru Viorica Dancila a declarat miercuri, dupa ce CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG privind Codul administrativ, ca in calitate de premier a cautat sa promoveze eficienta in administratie si sa previna riscurile disfunctionalitatilor.

Ma bucur ca decizia Curtii Constitutionale de azi a confirmat constitutionalitatea OUG 57 din 2019 privitoare la Codul Administrativ. Ca premier, am cautat tot timpul sa promovez eficienta in administratie si sa previn riscurile disfunctionalitatilor. Adoptarea OUG 57 a fost o solutie in acest sens, iar atacarea ei la CCR mi s-a parut nedreapta, chiar daca procedural legala. O buna guvernare presupune asumarea deciziilor pentru oameni in ciuda criticilor si atacurilor - iar apoi consecventa in aplicare. Guvernantii trebuie insa sa se asigure ca fac ceea ce trebuie, nu asa cum a procedat Guvernul Orban, care a sfidat Romania cu cele 25 de ordonante de urgenta facute neprofesionist si adoptate mecanic, fara analiza, a scris Dancila pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins miercuri sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile OUG 57/2019 privind Codul administrativ, potrivit unor surse din CCR. Acestea au precizat ca CCR a constatat ca ordonanta care aproba Codul administrativ e constitutionala in raport cu criticile formulate. AGERPRES/(AS - autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vilceanu)