Tanarul din Resita internat la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara nu are coronavirus, a declarat, miercuri seara, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Virgil Musta.

Institutul din Bucuresti nu a confirmat prezenta coronavirusului la pacientul internat la noi cu aceasta suspiciune, a afirmat Virgil Musta.

Tanarul de 25 de ani lucra ca asistent medical in Germania si a revenit in Romania dupa ce a ingrijit patru bolnavi de coronavirus. El si-a vizitat rudele din Resita si din Garana, iar de marti a avut febra si tuse seaca, fara insuficienta respiratorie, fiind o forma usoara de boala.

Pacientul a fost transferat in noaptea de marti spre miercuri de la Resita la Spitalul Victor Babes din Timisoara, unde a fost internat in departamentul special, cu medic dedicat, care a intrat cu echipament de protectie de maxima siguranta. Tanarului i s-au recoltat probele pentru coronavirus si au fost trimise prin Directia de Sanatate Publica la Bucuresti, pentru confirmare. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Antonia Nita, editor online: Daniela Juncu)