Dupa sase ani petrecuti in discretie si uitare, indragita actrita americana Renee Zellweger revine pe culmile gloriei fiind recompensata duminica cu premiul Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, relateaza online ziarul spaniol ABC.

La sase ani dupa ce s-a retras din lumina reflectoarelor, protagonista seriei Bridget Joness Diary revine triumfal castigand premiul Oscar pentru cea mai buna interpretare feminina cu rolul sau din filmul Judy. Zellweger canta live in acest film regizat de britanicul Rupert Goold, care spune povestea lui Judy Garland, ajunsa la 46 de ani la Londra, separata de copiii sai, datoare vanduta si luptandu-se cu tot felul de dependente. In filmul Judy, Renee a avut parte de o transformare fizica spectaculoasa, dar cel mai impresionant este modul in care traieste fiecare durere pe care o avea Garland. Are aceeasi stare in care te implora sa te uiti la ea, dar in acelasi timp sa o eviti. Miscarile mainilor, balansul trupului fara de care cel mai probabil s-ar fi prabusit, toate sunt asimilate de actrita.

In urma cu cateva luni, Renee Zellweger marturisea ca dupa ce a incheiat filmarile la Bridget Joness Diary, trilogia care a catapultat-o la celebritate, sanatatea ei fizica si psihica a fost foarte afectata si a cazut intr-o depresie, care a obligat-o sa-si intrerupa cariera intre 2010 si 2016. Nu ma simteam bine. Nu ma ingrijeam. Sanatatea era pe ultimul loc intre prioritatile mele, a povestit actrita revistei Vulture.

Ea a fost nevoita sa faca sedinte de psihoterapie cu un specialist: Mi-a spus ca 99% din viata mea o traim ca persoana publica si imi ramanea prea putin din viata mea reala. Nu puteam continua astfel, nu puteam sa ma gandesc tot timpul la ce sa fac, cand nici macar nu stiam ce voi face in urmatorii mei doi ani din viata, a marturisit ea. Foto: (c) WILL OLIVER / EPANu puteam sa ma mai vad si nici macar sa ma mai aud vorbind. Era timpul sa iau o pauza. Simteam nevoia de o perioada de tacere pentru a-i asculta mai bine pe ceilalti si a intelege mai bine viata. Plecand de la Hollywood, am devenit mai puternica. Am invatat multe din aceasta experienta si mi-a permis sa ma reintorc cu o alta stare de spirit, a declarat ea revistei Closer.

Astfel, Renee s-a indepartat de viata publica, timp in care nu s-a mai aflat nimic despre ea.

Dupa reaparitie sa, ea a atras mai mult atentia prin marea schimbare a fizionomiei sale. Sunt multumita ca arat diferit, pentru ca traiesc o perioada foarte fericita a vietii mele si se poate vedea acum ca sunt sanatoasa, declarase Zellweger la reaparitia sa in viata publica. Foto: (c) NEIL HALL / EPA i, desi trecerea ei prin sala de operatii estetice era mai mult decat evidenta, devenind virala retelele de socializare, ea a insistat ca nu si-a facut nicio interventie chirurgicala. Poate parea surprinzator dar aceste comentarii nu ma ating. Recunosc in schimb ca aceasta perioada a fost foarte dificila pentru mine, dar cred ca m-a facut mai puternica . Pare ciudat, dar aceste comentarii m-au facut sa ma impac cu mine insami si sa ma apreciez ca femeie si ca persoana, a spus actrita.

Cu privire la viata ei sentimentala, actrita a fost mereu ermetica. S-a spus ca ar fi avut relatii cu Jim Carrey, George Clooney si cu muzicianul Jack White. A fost si casatorita cu muzicianul country Kenny Chesney, dar casnicia lor nu a durat mai mult de cinci luni si a fost anulata pe motiv de frauda.

A avut o scurta relatie si cu Bradley Cooper, iar din 2013 este logodita cu chitaristul si cantaret Doyle Bramhall II. Despre dorinta sa de a deveni mama, actrita a fost transanta: Nu am nevoie de copii pentru a fi fericita. Foto: (c) DAVID SWANSON / EPARenee Zellweger s-a nascut in Texas in 1969, fiind cea mai mica dintre cei trei copii ai unui cuplu de imigranti. Tatal sau, de la care a mostenit numele, s-a nascut in Elvetia, in timp ce mama sa era din Norvegia. Inainte de a-si incerca norocul ca actrita, Zelly, cum o numesc cei apropiati, a facut studii de arta dramatica la Austin, in timp ce lucra in paralel ca chelnerita.

Oportunitatile in cariera au aparut dupa ce s-a mutat in Los Angeles, obtinand primul sau rol principal in Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation, in 1994. De atunci Zellweger a jucat in filme precum Jerry Maguire, One True Thing, Bridget Joness Diary, Chicago sau Cinderella Man.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian D darlat)