Tulcea: S-a inaugurat oficial Clubul de robotică ''Ion Adamache''
Clubul de robotica poarta numele inginerului Ion Adamache care, dupa moartea sa, acum 11 ani, a lasat prin testament 566.000 de lei institutiei in care a invatat in perioada 1944-1947.
Am considerat ca trebuie sa-l onoram prin infiintarea unui laborator de robotica si a unei burse onorifice acordate unui elev care sa se apropie de calitatile domniei sale, inteligent, energic, cu dorinta de a se depasi in permanenta, a declarat pentru AGERPRES directorul institutiei de invatamant, Florin Anastasiu.
Clubul de robotica s-a deschis anul trecut si are o prima echipa de 14 tineri, Epsilon, condusa de Sebastian Militaru.
Am facut parte din prima echipa de robotica de la Palatul Copiilor, iar anul trecut am infiintat aceasta echipa. Rolul meu ca team leader este sa organizez fiecare activitate, sa am grija ca fiecare membru sa aiba o sarcina si totul sa mearga ca uns. Cea mai mare problema este timpul, pentru ca se apropie examenele finale, dar toti membrii sunt foarte pasionati, iar pentru ei echipa de robotica este o prioritate, a mentionat Militaru.
El este de altfel si cel care ii motiveaza pe ceilalti membri ai echipei.
Pe mine, Sebastian m-a inspirat si cu ajutorul lui am intrat in echipa, la programare. Am colegi deschisi la minte, prietenosi si creativi. Aici, imi plac inovatia si faptul ca putem contribui la crearea unui viitor mai bun, a afirmat unul din membrii echipei Epsilon, Gheorghe Mihai Andrei.
Clubul de robotica are si un departament de promovare.
Eu ma ocup de partea de media. Cred ca promovarea proiectului si integrarea lui in societate sunt la fel de importante ca realizarea lui, pentru ca asa ajungi sa inovezi, a declarat Maria Ion Teodor.
La randul lui, mentorul clubului de robotica, Nicolae Dobrescu, initiatorul in 2014 a primului club de robotica din judet, River Wolves, si-a exprimat increderea ca elevii tulceni au toate sansele sa depaseasca luna viitoare etapa regionala a concursului national de robotica First Tech Challenge si sa ajunga astfel in finala nationala a competitiei.
Sunt peste 200 de echipe inscrise in concurs, ceea ce inseamna ca va fi o lupta acerba si va fi o jurizare foarte stricta. Cred ca ambele echipe au sanse sa treaca de regionale, a afirmat profesorul Dobrescu.
Bursa Ion Adamache, in valoare de 200 de lei pe luna, a fost obtinuta anul trecut de Georgiana Petre, iar anul acesta, de Paula Benu, eleva in clasa a VII-a, olimpica din clasa a V-a la Limba si literatura romana. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bigea, editor: Antonia Nita, editor online: Gabriela Badea)