Cei mai multi clienti au preferat in acest an, de Ziua Indragostitilor, sa comande praline din ciocolata de culoare rosie, majoritatea alegand mai ales inimi rosii pictate manual la o fabrica de artizanat in ciocolata din Cisnadie, judetul Sibiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ciocolatierul Florin Balan.

Anul acesta, motivul principal a fost inima, iar culoarea preferata anul acesta a fost rosu. Exista un colorant natural, care se obtine si pe baza de sfecla rosie, explica Florin Balan, proprietarul fabricii de ciocolata din Cisnadie.

El a adaugat ca a lansat un produs nou cu ocazia Zilei Indragostitilor, inimile 3D de ciocolata, insotite de mesajul I LOVE YOU.

Noi am inceput de un an si jumatate, de cand incercam sa dam un pic de spatialitate lucrarilor, pentru ca foarte multe dintre lucrari sunt plate. Spre exemplu, intr-o familie nu este numai un beneficiar si atunci trebuia sa facem niste constructii si am incercat sa adaptam tot ceea ce inseamna dimensiuni la figurine la ceva care sa poata fi compus. i asa cum sunt tablourile de iarna, cum sunt tablourile de Paste, am facut aceasta compozitie, inimile 3D de ciocolata. Clientii spun ca este ceva inedit, nu au mai vazut asa ceva. Chiar arata ca o lucrare de sine statatoare, care spune si mesajul I love you, a spus Florin Balan.

Intrebat fiind daca se mai comanda inimi de ciocolata poleite cu aur alimentar, ciocolatierul din Cisnadie spune ca acei clienti care prefera inimile de ciocolata aurite le aleg, de multe ori, impresionati de aspect, dar fara sa stie ca aceste praline au si efect curativ.

Putina lume stie ca este aurul de 22 de karate, comestibil, ajuta in bolile reumatismale, afirma Florin Balan.

Cunoscutul ciocolatier de la Cisnadie, care a lansat in ultimii ani mai multe produse inedite, preconizeaza ca in luna martie, de Ziua Femeii, comenzile de praline aproape se vor dubla. Pana la finalul anului, Florin Balan mizeaza pe o crestere a consumului de ciocolata in Romania. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: George Onea, editor online: Simona Arustei)