Peste jumatate dintre persoanele aflate la bordul unui vas de croaziera caruia mai multe tari i-au interzis acostarea de teama ca pasagerii ar putea fi purtatori ai noului coronavirus au debarcat in Cambodgia, a anuntat sambata un oficial din aceasta tara, citat de DPA.

Aproximativ 1.200 din cei 2.257 de pasageri si membri ai echipajului de la bordul vasului Westerdam, apartinand companiei Holland America Line, au debarcat in portul cambodgian din Sihanoukville in cursul zilei de vineri si sambata, majoritatea zburand spre capitala Phnom Penh pentru a-si continua calatoriile, a declarat un purtator de cuvant al guvernului provincial, Kheang Phearum.

Phearum a precizat ca 827 de pasageri si membri ai echipajului au parasit nava sambata. Alti 415 au debarcat vineri.

Oficialii au testat 20 de persoane aflate la bord pentru coronavirus dupa ce nava a acostat joi, iar rezultatele testelor au fost negative.

Acostarea vasului Westerdam a fost refuzata de Filipine, Taiwan, Japonia, Coreea de Sud si Thailanda, din cauza temerilor ca persoanele aflate la bord ar fi contractat noua tulpina de virus respirator, in contextul in care zeci de persoane de la bordul unei alte nave de croaziera, Diamond Princess, aflata in largul coastelor Japoniei, au fost testate pozitiv.

Cambodgia a raportat un caz de coronavirus, un barbat din China, despre care autoritatile au declarat ca s-a vindecat si a parasit tara. AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor online: Anda Badea)