O persoana a decedat si alte doua au fost ranite intr-un accident rutier petrecut duminica seara, pe DN3, dupa ce o masina condusa de un fost prefect de Constanta, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune frontala cu un alt autoturism.

Potrivit Serviciului de Ambulanta Judetean Constanta, cele doua persoane ranite au fost transportate la Spitalul Medgidia, respectiv Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Constanta a informat ca soferul care a patruns pe contrasens avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Un barbat de 38 de ani, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice a condus un autoturism pe DN 3, dinspre Ciocarlia de Sus catre Cobadin si, ajungand la kilometrul 230+400 metri, ar fi patruns pe contrasens, unde ar fi intrat in coliziune frontala cu un autoturism care se deplasa din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul la fata locului al celui de-al doilea conducator auto, de 44 de ani, au transmis reprezentantii IPJ.

Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, pentru scoaterea unui barbat dintre fiarele contorsionate ale uneia dintre masini a fost necesara interventia unui echipaj de descarcerare.

La accidentul de pe DN 3, intre Ciocarlia de Sus si Ciocarlia de Jos, au intervenit pompierii Detasamentului Medgidia cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare si o ambulanta SMURD B. La fata locului a mai fost alocata o ambulanta pentru terapie intensiva mobila. Accidentul a avut loc intre doua autoturisme, au rezultat doua victime, din care una incarcerata (prinsa sub autoturism). Pompierii au reusit extragerea barbatului, insa acesta a fost declarat decedat, au mentionat reprezentantii ISU.

Ancheta politistilor in acest caz este in derulare. AGERPRES/(AS - autor: Nona Jalba, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)