Tochitura cu mamaliguta
Ce este mai bun decat o tochitura cu mamaliguta ca la bunica la tara sau ca in inima Moldovei, pentru ca stim cu totii ca tochitura se prepara cel mai mult in Moldova, acolo fiind principalul fel de mancare, cum se spune.
Dupa parerea mea, tochitura se prepara chiar usor, acasa, in tigaie, cu cateva ingrediente si un timp relativ scurt. Trebuie sa aveti doar vointa sa invatati o reteta noua si aveti increderea mea ca o sa va placa „produsul final”.
Normal tochitura se prepara de cele mai multe ori la tuci, pe carbuni, pentru un gust si mai bun, dar o puteti prepara si la tigaie, in bucatarie.
Ingredientele pentru o tochitura delicioasa sunt:
- 200 g ceafa de porc
- 200 g pulpe de pui dezosate
-150 grame cabanosi
- 4 fire usturoi verde
- 250 ml suc de rosii
- 100 ml apa
- 4 crengute cimbru proaspat
- 3 linguri ulei
- sare si piper
- o lingurita boia dulce
Pentru aceste toate ingrediente va costa aproximativ 20 lei si sunt exact pentru 2 portii. Eu cred ca poate fii un pranz exceptional si o sa-mi dati dreptate dupa ce o sa fie gata mancarea. Daca impartiti cu musafirii, o sa ramana placut surprinsi, mai ales daca nu sunt moldoveni, poate sa fie pentru prima data cand mananca asa ceva .
Modul de preparare este urmatorul:
1. Puneti intr-o tigaie mai adanca uleiul, adaugati pulpele taiate cubulete si lasati-le sa se gateasca cateva minute, apoi scotiteti-le si puneti-le intr-un castron.
2. Adaugati carnatii cabanosi taiati rondele si lasati-I sa se prajeasca putin, apoi scoteti-I intr-un castron.
3. Puneti apoi in tigaie ceafa de porc taiata cubulete si lasati-o putin la rumenit pe toate partile.
4. Adaugati deasupra puiul si cabanosul si puneti usturoiul verde taiat marunt.
5. Condimentati dupa gust cu sare, piper si boia dulce.
6. Puneti 100 ml apa si lasati putin la fiert.
7. Adaugati apoi sosul de rosii si crengutele de cimbru.
8. Lasati sosul sa fiarba putin.
Tochitura se poate servi alaturi de mamaliguta, cu branza telemea rasa deasupra si cate un ou ochi.
Sunt foarte curios daca ati reusit sa preparati tochitura, in conditii normale, avand ca rezultat pozitiv, gustul si aspectul tochiturii. Daca v-a placut reteta, v-as ruga sa dati mai departe, avand in partea dreapta butonul „Distribuie”, ca sa invete si restul romanilor, pe langa moldoveni, cum sa pregateasca o tochitura. Lasati un comentariu in partea de jos daca mai aveti intrebari, cu referire la acest fel de mancare, oricum am incercat sa scriu cam tot ce era important, nu cred ca mai sunt alte clarificari, deci urmariti cu atentie ce ingrediente trebuie sa folositi si modul de preparare, realizat cronologic.
Voi ce parere aveti de acest fel de mancare si cu ce credeti ca s-ar mai putea servi, inafara de mamaliguta si oua ochiuri?