Gamerii din intreaga tara s-au intalnit pe 25 martie pe cele mai mari platforme online pentru a se juca si a socializa impreuna cu cei mai cunoscuti streameri de gaming romani, demonstrand astfel ca, desi stand in casa, fac parte dintr-o comunitate mare, diversa si unita. Pe durata a peste 12 ore, Gaming Marathon, o initiativa a Bucharest Gaming Week si Nexus Gaming, a strans pe canalele de YouTube si Twitch ale creatorilor de continut peste 150 000 de gameri romani, depasind astfel cu mult numarul de participanti pe zi ai celui mai mare festival de muzica din tara.

Gaming Marathon a avut si o latura caritabila, gamerii reusind sa stranga in acest interval 10 000 de dolari, suma care va merge catre Fundatia pentru SMURD pentru ajutarea sistemului medical in procurarea de echipamente si consumabile, foarte necesare in aceasta perioada.

Urmand indemnul initiativei, #RamanemImpreuna, gamerii au intrat in competitii sau au urmarit stream-urile a 24 de streameri romani: Madalin, Imogen, Palash, Andu, Zombilau, Ruxandra JD, Werty, Jaxi, Cancel, Alexa, IceManLucky, Zoozix, Gereveu, Bobospider, Tedereu, Antonia Nuckle, MoonGaming, Krieppen, String, Skaaro, itsgossiplol, AmyClaire, Baabuska si laylow48. De asemenea, Denis Alibec, fotbalistul formatiei Astrei Giurgiu, a jucat impreuna cu prietenii sai meciuri de Dota 2 si Counter-Strike: Global Offensive.

Acestia si-au provocat urmaritorii sa li se alature in cele mai populare jocuri video ale momentului: FIFA 20, Call of Duty: Warzone, League of Legends, Fortnite, Counter Strike: Global Offensive, Brawl Stars, PUBG, Teamfight Tactics, Clash Royale, DOOM Eternal sau Resident Evil 7. Articol original Gaming Marathon: mai mult de 150000 de participanti si donatii de peste 10000 de dolari, de pe site-ul go4games.ro