din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Beius 12 iunie 1982 Credinta noastra crestina se intemeiaza pe aceste trei mari temelii care formeaza Una Singura Treimea Sfanta: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Toata lucrarea mantuirii lumii, a omenirii si a noastra in parte, este facuta de toata Sfanta Treime. La inceput []din vorbirea fratelui Traian Dorzla nunta de la Beius 12 iunie 1982Credinta noastra crestina se intemeiaza pe aceste trei mari temelii care formeaza Una Singura Treimea Sfanta: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Toata lucrarea mantuirii lumii, a omenirii si a noastra in parte, este facuta de toata Sfanta Treime. La inceput cunoastem din Sfanta Scriptura lucrarea Tatalui, pentru ca Tatal, Fiul si Duhul erau impreuna atunci.

Tatal a lucrat si a pregatit venirea FiuluiLa venirea Domnului Iisus pentru a aduce El Jertfa rascumparatoare fara de care nu se putea mantui omenirea, Tatal si Duhul lucrau impreuna cu Fiul. In ziua Botezului Mantuitorului, si Glasul Tatalui, si aratarea Duhului Sfant au marturisit ca impreuna lucreaza cu Mantuitorul, Care a venit sa aduca mantuirea oamenilor.

Cand Mantuitorul Se pregateste sa mearga la Tatal, El a spus, in Saptamana Patimilor, ucenicilor Sai: Eu Ma duc la Tatal, dar nu va voi lasa orfani, ci va voi trimite un alt Mangaietor, pe Duhul Adevarului. Lumea nu Il cunoaste. Voi insa Il veti cunoaste, pentru ca El va fi cu voi, va fi in voi si va va calauzi in toate lucrurile; si El va va aduce aminte de tot ceea ce v-am spus Eu .

Mantuitorul S-a dus si, dupa inaltarea Sa la Cer, i-a implinit fagaduinta fata de ucenicii Sai si fata de urmasii Sai in veci: L-a trimis pe Duhul Sfant. i in Faptele Apostolilor, in cartea care urmeaza dupa Sfintele Evanghelii din Noul Testament, la inceputul ei se arata ce frumos i-a implinit Domnul Iisus fagaduinta Lui fata de urmasii Sai, trimitandu-le un Mangaietor.

La venirea Duhului Sfant s-a format cea dintai unitate crestina, atunci s-a nascut Biserica crestina. La venirea Duhului Sfant s-a nascut in omenire ceva nou: viata cea noua, semnul cel nou, omul cel nou, credinta cea noua, lumina cea noua, trairea cea noua pe care a dorit-o Dumnezeu, pe care a adus-o Hristos si pe care a facut-o Duhul Sfant.

La venirea Duhului Sfant, lumea s-a impartit in doua:1. cei care se intorc la Dumnezeu, se nasc din nou si devin o faptura noua, o lucrare a Lui2. si lumea cealalta, ramasa veche, ramasa neascultatoare, ramasa nenascu ta din nou. La venirea Duhului Sfant s-a nascut Biserica crestina. i de la Pogorare, Duhul Sfant acest lucru il face pe pamant. Aceasta este lucrarea Duhului Sfant, Care face mereu suflete noi, comunitati noi, familii noi, vieti noi.

O lucrare a Duhului Sfant este si nunta aceasta. O lucrare de innoire, un...