Cu toti si-ntotdeauna, sa fii cuviincios,cuvantul tau rosteste-l cucernic si frumos;un dar este cuvantul, inalt, divin si sfantsi numai singur omul il are pe pamant. Nu-ti intina cuvantul in veci cu vreun pacat,ci foloseste-l numai spre tot ce-i mai curatsi nu-ntina cuvantul cu ura si venin,sfinteste-l cu ce-i nobil si dulce, si divin. Inlatura-ti minciuna []Cu toti si-ntotdeauna, sa fii cuviincios,cuvantul tau rosteste-l cucernic si frumos;un dar este cuvantul, inalt, divin si sfantsi numai singur omul il are pe pamant.

Nu-ti intina cuvantul in veci cu vreun pacat,ci foloseste-l numai spre tot ce-i mai curatsi nu-ntina cuvantul cu ura si venin,sfinteste-l cu ce-i nobil si dulce, si divin.

Inlatura-ti minciuna din orisice cuvant,ea-i si mai vinovata cand intra-n locul sfant;zdrobeste-ntotdeauna pe sarpele viclean,sub orisice minciuna e-o soapta-a lui satan.

Cu toti, intotdeauna, fii sincer si cinstit,pe calea curatiei mergi drept si neclintit;atunci cuvantul fi-ti-va cucernic si frumossi-l va cinsti odata Cuvantul lui Hristos.

TRAIAN DORZ din Cantarile Caintei , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014