Nicolae Grigorescu Taran francez culcat pe camp Cand oamenii dormeau Cand oamenii dormeau, si-a semanat vrajmasul neghina (Marcu 13, 24). Cand omul leneveste, s-apropie ispita si patima de el Am aratat mai inainte cat de rea este lenea cea duhovniceasca. Dar tot atat de rea este si lenea cea trupeasca. De altcum, aceste doua []Nicolae Grigorescu Taran francez culcat pe campCand oamenii dormeauCand oamenii dormeau, si-a semanat vrajmasul neghina (Marcu 13, 24). Cand omul leneveste, s-apropie ispita si patima de elAm aratat mai inainte cat de rea este lenea cea duhovniceasca. Dar tot atat de rea este si lenea cea trupeasca. De altcum, aceste doua feluri de lene sant surori dulci. De altfel, aceste doua feluri de lene sunt surori dulci. Oriunde se afla una, acolo e si cealalta. Oriunde se iveste una, acolo se gaseste si cealalta.

In pilda cu vrajmasul semanator de neghina, Mantuitorul spunea ca vrajmasul si-a semanat neghina in grau, in timpul cand oamenii dormeau (Matei 13, 24-43).

De omul ce dormiteaza si leneveste, se apropie si azi diavolul cu ispita pacatului. Cand omul leneveste si trandaveste, isi seamana diavolul neghina patimilor rele in tarina inimii lui. Lenea e dascalita diavolului. Ea il invata pe om sa pacatuiasca. Caci multe rautati a...