In acest important an aniversar al Oastei, se cuvine sa privim in urma, cu multumire adanca adusa Domnului pentru biruintele de pana acum si cu recunostinta si evlavie adevarata fata de marii inaintasi si fata de jertfele lor atat de bogat roditoare. i numai pe temelia solida a unei astfel de retrospective, realizata cu cea []In acest important an aniversar al Oastei, se cuvine sa privim in urma, cu multumire adanca adusa Domnului pentru biruintele de pana acum si cu recunostinta si evlavie adevarata fata de marii inaintasi si fata de jertfele lor atat de bogat roditoare. i numai pe temelia solida a unei astfel de retrospective, realizata cu cea mai buna stiinta si constiinta, sa ne gandim drumul si responsabilitatile pe mai departe.

Iata un citat din marele om al lui Dumnezeu si al Oastei, care a fost fratele Traian Dorz: Parintele nostru in Evanghelie, care ne-a nascut pe noi in Hristos, nu numai prin felul cum ne-a infatisat el adevarul Evangheliei si ne-a indrumat in el, ci si mai mult prin felul cum a trait cu fapta el insusi acest adevar ne va fi noua o vesnica si luminoasa pilda de urmare a Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Adevaratul ostas al Domnului nu poate avea un alt duh si o alta invatatura, deosebite de ale Parintelui Iosif, cel pe care Dumnezeu l-a invrednicit sa inceapa Lucrarea aceasta cereasca a Oastei Domnului. El a iubit Biserica si credinta noastra stramoseasca nu numai ca ostas, ci si ca preot slujitor al ei. A tinut totul si n-a lepadat nimic. A cinstit totul si n-a dispretuit nimic. A aparat totul si n-a infruntat nimic, decat pacatul. Caci pacatul nu era al Bisericii; pacatul era al oamenilor celor slabi din ea. i pacatul trebuia scos afara. Impotriva pacatului trebuia luptat cu toate puterile si mijloacele. i asa a luptat el, nu contra invataturii, nici contra oamenilor, ci contra pacatului. De aceea puterea lui Dumnezeu a fost cu el si l-a inzestrat nu numai cu o mare capacitate de a munci, dar si cu un atat de hotarat curaj de a lupta (Hristos marturia mea, editia a II-a, Editura Oastea Domnului , Sibiu, 2005, p. 443-444).

E totul spus aici despre misiunea si despre programul Oastei Domnului! i e totul spus despre problemele si nemultumirile din Oastea Domnului, cele care existau si atunci cand fratele Traian scria aceste cuvinte si cele care exista si astazi! Atat cauza, cat si natura adevaratelor probleme, de care sunt deplin constienti si preocupati lucratorii seriosi ai Oastei Domnului, sunt clar definite in cuvintele de mai sus: un alt duh si o alta invatatura.

Dorinta noastra pentru...