Vom spune indata, de la inceput, ca Oastea Domnului este o armata sufleteasca. Ea poarta un razboi darz contra pacatelor si a stricaciunilor sufletesti. Oastea Domnului mobilizeaza suflete la lupta contra pacatelor, contra intunericului si contra vrajmasului diavol. Ea se lupta pentru Imparatia lui Dumnezeu si mantuirea sufletului. In orice razboi, taina biruintei sta in []Vom spune indata, de la inceput, ca Oastea Domnului este o armata sufleteasca. Ea poarta un razboi darz contra pacatelor si a stricaciunilor sufletesti. Oastea Domnului mobilizeaza suflete la lupta contra pacatelor, contra intunericului si contra vrajmasului diavol. Ea se lupta pentru Imparatia lui Dumnezeu si mantuirea sufletului. In orice razboi, taina biruintei sta in aceea sa-ti cunosti, intai si intai, vrajmasul cu care ai de luptat, sa-i cunosti puterea si apucaturile, ca sa stii apoi cum sa te aperi si cum sa-l ataci. Asa e si lupta noastra. Mai intai trebuie sa ne cunoastem vrajmasul (Parintele Iosif Trifa, Ce este Oastea Domnului).

Cauta intotdeauna sa fii invingatorul patimilor tale, iar nu invinsul lor. Smulge gandurile rele din inima si cugeta la poruncile lui Dumnezeu, care opresc aceasta lucrare rea. In lupta cu pacatul, cere ajutorul Aceluia Care a spus: Fara Mine nu puteti face nimic (Ioan 15, 5) si vei iesi biruitor din lupta. Caci sufletul poate sa se impotriveasca pacatului, dar nu poate dezradacina raul fara ajutorul lui Dumnezeu.

Oastea Domnului este o declaratie de razboi sufletesc contra vrajmasului diavol, contra intunericului si contra rautatilor. Oastea Domnului este o armata ce lupta sub steagul si conducerea lui Iisus Biruitorul. Domnul este Conducatorul acestei Osti. Oastea Domnului este o armata. Putem asemana Oastea...