3. Pana ce nu iubesti inca pe nimeni, poti sa-i iubesti puternic si egal pe toti oamenii. Caci pana nu esti al cuiva in totul, tu poti fi al tuturor deopotriva. Pana ce nu faci un gard si nu sapi un sant de jur imprejur, pana ce nu bati in pamant patru stalpi ca sa-ti []3. Pana ce nu iubesti inca pe nimeni, poti sa-i iubesti puternic si egal pe toti oamenii. Caci pana nu esti al cuiva in totul, tu poti fi al tuturor deopotriva.

Pana ce nu faci un gard si nu sapi un sant de jur imprejur,pana ce nu bati in pamant patru stalpi ca sa-ti pui un acoperissi pana ce nu ai o cheie pe care s-o tii in buzunarul tau,da, pana atunci tu esti un slobod de robia oricarei proprietati;pana atunci nu te superi cu nici un vecin,nu te temi ca-ti muta nimeni semnul hotaruluisi nu tremuri de frica nici unui hot.

Pana atunci esti cu adevarat fericit.4. Pana cand nu esti marginit de orizontul stramt al unui sat, al unor interese, al unei case,ci te bucuri liber si de soare, si de ploaie si nu te nelinisteste niciodata lacomia,pana atunci casa ta poate fi pretutindeni, iar mama si fratii tai pot fi toti cei care asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l...