24 aprilie Psalmul 48, v. 2 Acolo undeva la capatul Miazanoaptei (Isaia 14, 13), in Infinit, dincolo de pana unde ne putem imagina, urmarind linia Nordului, in Miazanoapte, adica acolo unde stapaneste un nepatruns intuneric de prea multa Lumina (1 Tim. 6, 16), este Locuinta Celui Neincaput si sta Cel in Vesnica Miscare, in jurul []24 aprilie Psalmul 48, v. 2Acolo undeva la capatul Miazanoaptei (Isaia 14, 13), in Infinit, dincolo de pana unde ne putem imagina, urmarind linia Nordului, in Miazanoapte, adica acolo unde stapaneste un nepatruns intuneric de prea multa Lumina (1 Tim. 6, 16), este Locuinta Celui Neincaput si sta Cel in Vesnica Miscare, in jurul Caruia se invart toate lumile carora El le-a dat fiinta si miscarea si carora El le-a fixat legile dupa care se guverneaza si le-a imprimat orbitele pe care sa lumineze. Acolo este Locul Marelui Imparat Vesnic, Caruia toata creatiunea se supune ascultatoare si de la Care isi primesc lumina lor, materiala sau spirituala, toate cate stralucesc in lumea vazuta sau nevazuta. i numai acolo sa si fie, pentru ca nicaieri altundeva in univers nu mai exista alt Punct Stabil, dupa care sa se poata orienta cineva, trupeste sau sufleteste, decat capatul Miazanoaptei, unde este El.

Toate acele busolelor de pe lume arata directia cea buna pe care o doreste calatorul numai atunci cand sunt indreptate spre Nord, spre Acolo unde este Dumnezeul Nemiscat! Nimeni nu se poate orienta dupa o busola care nu arata perfect Nordul Acolo este Punctul Unic Nemiscat in Etern, Acolo este Atotputernicul Magnet de Care sunt legate, prin nevazute, dar nebiruite fire, toate corpurile ceresti, toate tariile, care, intre ele, sunt departate la distante de miliarde de ani lumina si totusi toate se misca, privind ascultatoare si fericite Acolo Acolo si spre Acela de la Care isi primesc viata, lumina si toata bucuria lor, eterna, tainica si linistita..

Acolo este Focarul Luminii care se propaga prin Spatii, transformandu-se si transmitandu-se fiecarei creaturi dupa trebuinta sa: Materiei materiala, Spiritului spirituala i dupa capacitatea sa: celor mari multa, pana la nebanuitele revarsari, celor mai mici mica, pana la marginile placute ale cuprinsului lor. Acolo este Locul unde Marele nostru imparat si Mantuitor Iisus Hristos S-a...