La anul 1665, un invatat cu numele Newton a descoperit legea asa numita a gravitatiunii , lege ce spune ca toate corpurile sunt atrase cu putere de pamant. Un corp ce-l aruncam in aer cade la pamant, in puterea acestei legi. Insa aceasta lege se rupe cand un corp cuprinde in el mai mult aer decat []La anul 1665, un invatat cu numele Newton a descoperit legea asa numita a gravitatiunii , lege ce spune ca toate corpurile sunt atrase cu putere de pamant. Un corp ce-l aruncam in aer cade la pamant, in puterea acestei legi.

Insa aceasta lege se rupe cand un corp cuprinde in el mai mult aer decat e greutatea lui. O pasarica rupe legea gravitatiunii pentru ca, pe langa aripi, are in ea aer mult, care o ajuta sa se poata ridica. Un balon rupe legea gravitatiunii pentru ca aerul ce l-a strans in el intrece greutatea ce o are.

O astfel de lege a gravitatiunii este si in lumea cea sufleteasca. Lumea aceasta cu ispitele si patimile ei atrage pe om cu putere mare spre pamant. Aceasta atragere este legea firii celei vechi , sub puterea careia sta tot omul. In puterea acestei legi , cadem in pacat. Avem insa si noi o putere cu care sa rupem aceasta lege. In ziua Inaltarii la cer, Iisus Mantuitorul a rupt legea gravitatiunii. El S-a inaltat la cer in fata apostolilor. Domnul Iisus a rupt si legea cu gravitatiunea pacatului. El ne-a dat putere sa scapam de atragerea lumii, de legea firii...