Dumnezeu este dragoste (I Ioan 4, 16). Cand vorbim de dragoste, vorbim de Dumnezeu, pentru ca El, din dragoste, i-a dat viata pentru noi. Dragostea este semnul dupa care se cunosc fiii lui Dumnezeu. Cine iubeste pe Dumnezeu si pe semeni acela este fiu al lui Dumnezeu. Cine nu iubeste pe semeni sa nu mai []Dumnezeu este dragoste (I Ioan 4, 16).

Cand vorbim de dragoste, vorbim de Dumnezeu, pentru ca El, din dragoste, i-a dat viata pentru noi. Dragostea este semnul dupa care se cunosc fiii lui Dumnezeu. Cine iubeste pe Dumnezeu si pe semeni acela este fiu al lui Dumnezeu. Cine nu iubeste pe semeni sa nu mai spuna ca iubeste pe Dumnezeu. Fara acest rod al dragostei nu poate fi unitate si nici comuniune. Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii (Ioan 13, 35).

Dupa Inaltarea Domnului, ucenicii erau una in gandire si in lucrare. Dar, mai tarziu, diavolul a uneltit impotriva crestinilor, zicand: Ce-i de facut? Sa-i dezbinam! i i-au dezbinat prin diferite crezuri si invataturi rele. Asa au aparut luptele si jertfele pentru apararea Adevarului. Dar aceste lupte nu s-au terminat nici pana astazi, caci, atunci cand se formeaza o unitate si se porneste cu intelegere, vine repede vrajmasul cu neintelegerile si dezbinarile. El umbla peste tot pana isi gaseste o unealta prin care sa dezbine unitatea. Chiar si in adunarile cele mai mici, tot gaseste diavolul pe cineva care sa impiedice bunul lor mers.

In lumina acestui Adevar, sa ne cercetam fiecare si sa ne cunoastem pe noi daca avem in...