Sfantul Proroc Ilie se bucura de o mare cinstire atat in iudaism, cat si in crestinism si chiar in islam, fiind socotit unul dintre profeti. El este inaintemergator al celei de-a doua veniri a Mantuitorului Iisus Hristos. Sfantul Proroc Ilie face parte din prorocii Vechiului Testament care nu si-au scris predicile sau cuvantarile lor catre []Sfantul Proroc Ilie se bucura de o mare cinstire atat in iudaism, cat si in crestinism si chiar in islam, fiind socotit unul dintre profeti.

El este inaintemergator al celei de-a doua veniri a Mantuitorului Iisus Hristos.

Sfantul Proroc Ilie face parte din prorocii Vechiului Testament care nu si-au scris predicile sau cuvantarile lor catre popor.

Trebuie sa aratam in situatii grele o atitudine de iubire milostiva fata de cei saraci, singuri si neajutorati cum a facut Sfantul, dand exemplul cu bunatatea sa aratata fata de vaduva din Sarepta Sidonului.

Sfantul Proroc Ilie este, impreuna cu Sfantul Ioan Botezatorul, prototipul vietii monahale pentru ca au trait in pustie, rugaciune, meditatie, in legatura cu Dumnezeu si au fost mari postitori.

Invatam de la Sfantul Proroc Ilie ca postul si rugaciunea sunt mai tari decat orice putere lumeasca.

Sfantul Proroc Ilie indeamna sa pastram dreapta credinta chiar daca oamenii din jurul nostru se inchina la o multime de idoli, facand un fel de ideal din lucruri trecatoare.

El avea o credinta atat de mare, incat s-a rugat sa fie cerul inchis trei ani si sase luni, aratand ca Dumnezeu pedepseste pe oameni cand se indeparteaza de la dreapta credinta.

Sfantul Ilie este aparator al dreptei credinte in timp de ratacire. El este vindecator de boli, dar si un om al dreptatii.

Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul este pentru noi un model de credinta in vremuri de incercare, un model de statornicie in dreapta credinta cand ramanem putini.

Sursa: basilica.ro