Nu este potrivit ca voi, cei nascuti in Biserica noastra, in Lucrarea Oastei Domnului, sa mergeti voi la adunari straine Ce cautati acolo? Pentru ca pe oamenii acestia care tot cauta si nu mai gasesc, noi i-am asemanat cu un cersetor care merge din casa in casa: de-aici ia o coaja, de dincolo o prajitura, []Nu este potrivit ca voi, cei nascuti in Biserica noastra, in Lucrarea Oastei Domnului, sa mergeti voi la adunari straine Ce cautati acolo? Pentru ca pe oamenii acestia care tot cauta si nu mai gasesc, noi i-am asemanat cu un cersetor care merge din casa in casa: de-aici ia o coaja, de dincolo o prajitura, de dincolo mai stiu eu ce i, la un moment dat, el nu mai stie ce-i mai bun, pentru ca luand din toate, dar nesaturandu-se niciodata, si-a pierdut gustul cel curat si foamea cea curata. Mananca si dintr-una si aceea-i buna Mananca si din cealalta, si din cealalta i uita de mancarea lui saracacioasa, dar sanatoasa Caci dupa ce isi termina umblarea aceasta, bietul cersetor tot la cosul lui, la traista lui se intoarce, ca sa se sature dar nu-i mai este foame, ca si-a stricat-oAsa sunt oamenii! Le da dreptate unora, pentru ca sunt lingusitori si prefacuti cand cauta sa-i lamureasca pe fratii putin cunoscatori despre botez, despre vorbirea in limbi, despre tinerea sambetei, despre alte si alte lucruri despre o lucrare universala ca astazi trebuie sa se uneasca toate sectele cu Bisericile In principiu, ele sunt unite, pentru ca toti au pornit in ratacirea lor din Biserica Domnului Dar noi avem dovada graitoare ca aici, in Biserica noastra Ortodoxa, noi ne putem naste din nou, intorcandu-ne la Dumnezeu prin aceasta Lucrare a Oastei Domnului.

Deci va rugam staruitor, fratilor, sa va feriti de astfel de oameni care va tulbura, caci nu vin cu ganduri curate. Mereu vin fratii cu plangeri apoi: La noi asa s-a intamplat Dar fratii sunt de vina, ca n-au dat ascultare sfaturilor si invataturilor pe care le-am primit inca de mult, sa rupem orice legatura cu astfel de oameni.

Nu vedeti fratiile voastre ca toate cantarile lor, in cartile lor, sunt de-ale noastre? Le-au falsificat textele, care au fost asa de minunate, le-au modificat melodiile, ca fiind proprietatea lor. i nu odata s-a intamplat ca sa vina un oarecare si sa...