Fratilor dragi, sa ne gandim la lucrurile de sus. i zice apoi versetul urmator: Caci voi ati murit si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu . Ce bine-i sa avem o viata ascunsa Poate sa ne caute securitatea poate sa ne caute sfatul poate sa ne caute un criminal poate sa ne caute cine []Fratilor dragi, sa ne gandim la lucrurile de sus. i zice apoi versetul urmator: Caci voi ati murit si viata voastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu . Ce bine-i sa avem o viata ascunsa Poate sa ne caute securitatea poate sa ne caute sfatul poate sa ne caute un criminal poate sa ne caute cine vrea; prieten sau vrajmas! i mai ales vrajmasii daca ne-ar cauta Sa ne caute cu lumina aprinsa! Sa ne caute cum nu stiu, Socrate sau care din filozofii greci cauta dreptatea cu lumina aprinsa ziua la amiaza cu felinarul aprins. i n-are sa ne gaseasca, daca viata noastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. Dar daca nu este ascunsa acolo, atunci noi unde suntem? Noi inca suntem la periferie. Asa cum ii spuneam odata tatalui meu, fie iertat, care a fost dascal de biserica. El imi spunea ca undeva, la sapa la vie, cineva il tot batjocorea pe un credincios si nu-l mai slabea deloc cu batjocurile. i tatal meu, fiind dascal, i-a luat [aceluia] apararea si i-a spus [celui ce-l batjocorea]: Mai, pe omul asta care vorbeste din sfantul Cuvant al lui Dumnezeu nu-l mai batjocoriti, ca radeti de Dumnezeu . i atunci bietul om i-a spus tatalui meu: Dumneata nu esti departe de Imparatia lui Dumnezeu . i tata mi-a spus oarecum mandru ca acela caruia i-a luat apararea i-a spus lui ca nu-i departe de Imparatia lui Dumnezeu. [Atunci] i-am zis: Dumneata de ce nu i-ai spus ca ce folos [ai avea] daca ai fi chiar langa usa Imparatiei lui Dumnezeu, ca acele cinci fecioare nebune, care tot afara a ramas? .

Sau cum este o istorioara ca, undeva prin jungla si prin padurile Africii, se facu o vanatoare de lei. i acolo, vanatorii au o casuta in mijlocul padurii si fiecare vanator are cheie la casuta aceasta. Daca vrea sa doarma sau sa manance, sau sa-si incarce, sa-si pregateasca arma, ei acolo stau. Caci incolo, cand iasa afara, ei trebuie sa stea mereu cu arma la ochi. i a iesit din casuta unul, s-a dus si indata a vazut ca vine o fiara spre el, un leu cumplit. S-a pus intr-un genunchi, ca era la mare distanta, si-a tras. Arma nu s-a slobozit. A tras cu a doua teava nu s-a slobozit. N-a mai avut timp sa descarce si sa incarce arma. A luat-o la fuga spre casuta, ca era foarte aproape. Dar pe drum, fugind, a pierdut cheia. i fiara l-a sfasiat langa usa. Usa era din scandura de doi, trei centimetri. Daca ar fi fost cineva inauntru si, auzindu-l ca se vaieta afara, ar fi zis: Dragule, nu te vaita, ca doar tu esti aci langa adapost. Esti aici langa usa! , ce-ar fi raspuns el? Ce folos daca nu sunt inauntru! Daca-s afara, fiara ma sfasie uite, ma sfasie! Noi putem sa fim foarte aproape de Imparatia lui Dumnezeu, aproape de tot. Cu asta sa nu ne mangaiem. Unii oameni sunt buni. Sunt buni in felul lumii. Sunt buni, sunt drepti, sunt cuminti, sunt cinstiti, nu-s lacomi de avere Dar le trebuie neaparat nasterea din nou, fara care nu se poate intra in Imparatia lui Dumnezeu.

Dragii mei, cu dreptatea noastra nu putem merge mai departe. i sfantul prooroc Isaia, daca nu ma insel, spune asa: Dreptatea noastra inaintea Lui apare ca o carpa lepadata . Asa-i dreptatea noastra.

Dar cand dreptatea noastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu, cand dreptatea noastra este verificata si trecuta prin dreptatea Lui, atunci noi aparem neprihaniti, drepti, sfinti, curati, buni, desi suntem plini de rele si de ticalosii. Dar zice proorocul Isaia: i voi arunca in fundul marii pacatele lor si nu-Mi voi mai aduce aminte de ele , daca ne intoarcem la El. Deci conditionat. i ultimul verset spune asa: Cand Se va arata Hristos, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava . Cand Se va arata Hristos, viata voastra Ce este Hristos? Sau, mai bine, zis: Ce trebuie sa fie Hristos? Viata noastra! Preotul, cand cadeste la inmormantare, zice: Tu esti invierea si viata, si odihna raposatului sau raposatei roabei Tale . Asa spune? Asa...