Dar lucrarile noastre noi le-am primit cartile de cantari: Cantari Nemuritoare; Osana, Biblia versificata si celelalte care au mai aparut acolo, le-am primit lucrate de straini. i ei le-au trimis la straini aici in tara. Un timp, unii dintre ei ne-au mai dat cate ceva i pe acestea le-am avut, cat am putut. Dar pe []Dar lucrarile noastre noi le-am primit cartile de cantari: Cantari Nemuritoare; Osana, Biblia versificata si celelalte care au mai aparut acolo, le-am primit lucrate de straini. i ei le-au trimis la straini aici in tara. Un timp, unii dintre ei ne-au mai dat cate ceva i pe acestea le-am avut, cat am putut. Dar pe toate le-am platit, sa stiti! Sub o forma sau alta. Strainul nu ne-a dat nimic gratuit. Am platit! Am cumparat covoare si am facut alte lucruri, de pe unde am putut, si le-am facut si noi cate-un cadou sau le-am dat altceva la cei veniti de departe. Iar la cei care erau de-aici, intr-o forma sau alta, le-am platit tot ce am primit.

S-au terminat. De ani de zile, n-a mai venit o carte de cantari si o carte Osana in tara. Dar cei care le-au primit, dintre ei, mai demult le-au pastrat si astazi. Acum doua luni am gasit la un strain vreo patruzeci de carti de cantari de-astea groase. I-am zis: Cat vrei pentru ele, ti le platim! . Sunt adunari noi si multe suflete care n-au [nici] o singura carte de cantari. Au zis: Facem, platim orice, numai sa putem avea o carte si noi . Am alergat in toate partile si am intrebat printre strainii acestia care stiam ca au primit. Unul mi-a spus: Da, am primit Adica nu eu, ci altcineva, aproape. Dar as putea sa va dau. Va costa, o carte de cantari, trei sute de lei . Am zis: Da-mi, frate, cu oricat . Ma imprumut cu trei sute de lei si-mi cumpar cartea mea de la el! Eu nu-mi cumpar munca mea de la el; pe asta o va plati Dumnezeu. Eu cumpar riscul lui, alergarile lui, in sfarsit cheltuielile pe care le-a avut strainul. Ca el nu mi-o da gratuit, pentru ca el e strain.

Am cumparat zeci de carti de cantari asa: cu bani imprumutati. Platind in mana lui trei sute de lei pentru o carte de cantari. Ca sa vedeti ce greu se gasesc! Dar acum nu mai gasesc nici asa. M-am dus pana la Techirghiol, ca aflasem ca cineva a primit O singura carte am primit. Atatea drumuri alergi in toate partile S-au imprastiat, nu mai vin. Cei care au avut fie ca le-au dat, fie ca le-au risipit sau le mai pastreaza stie Dumnezeu. Dar nu mai gasesc.

Deci, va veni vremea cand, uite, nici o Biblie n-ai sa gasesti; nimic n-ai sa gasesti. i atunci am zis: Facem tot ce putem, tot ce depinde de noi....