Fiul Meu! Te-ai convins ca trebuie sa porti o cruce? i ca trebuie sa o porti pe umeri? i ti ai luat crucea pe umeri? Apoi, dragul Meu, ia seama, aici urmeaza un alt cuvant pentru purtarea crucii. Dupa ce ti-ai luat crucea pe umeri, nu pleca cu ea dupa capul tau. Nu pleca cu ea []Fiul Meu! Te-ai convins ca trebuie sa porti o cruce? i ca trebuie sa o porti pe umeri? i ti ai luat crucea pe umeri? Apoi, dragul Meu, ia seama, aici urmeaza un alt cuvant pentru purtarea crucii. Dupa ce ti-ai luat crucea pe umeri, nu pleca cu ea dupa capul tau. Nu pleca cu ea pe drumul tau, pe drumul ales de tine. Ci asteapta-Ma, fiule, pe Mine, sa vin Eu sa-ti deschid drumul.

Fiul Meu! Calea crucii tale o deschide crucea Mea, o deschide harul Meu, cuvantul Meu. Iar tu, iubitul Meu, trebuie sa pleci cu crucea ta dupa Mine, pe urmele Mele. Trebuie sa te tii mereu pe acest drum. Sa nu iesi din el. Sa nu mergi dupa capul tau, ci dupa cuvantul Meu. Sa nu mergi cu crucea dupa tine, ci dupa Mine. Sa nu mergi pe drumul tau, ci pe drumul Meu. i atunci vei trece cu izbanda prin toate furtunile si framantarile vietii. Eu voi fi cu tine ca sa nu cazi si, cand vei cadea, te voi ridica.

Intr-o clipa de infocare si insufletire, tu, iubitul Meu, poti lua o cruce grea pe umeri; poti lua o cruce chiar prea grea pentru tine si poti pleca cu ea arzand de dorul mantuirii. Dar, iubitul Meu, ia...