Vorbirea fratelui Opris la nunta de la Valani 4 iulie 1976 Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume (I In 2, 15). Cum, tocmai mie imi spune asta? Tocmai mie imi pretinde sa nu iubesc? Fratilor dragi si surori iubite! El stie de ce-ti spune sa nu iubesti lumea, caci pentru tine, lumea este []Vorbirea fratelui Opris la nunta de la Valani 4 iulie 1976Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume (I In 2, 15).

Cum, tocmai mie imi spune asta? Tocmai mie imi pretinde sa nu iubesc? Fratilor dragi si surori iubite! El stie de ce-ti spune sa nu iubesti lumea, caci pentru tine, lumea este o vipera. Pentru tine, lumea, si pentru mine, este o scorpie. De aceea a spus: Sa nu iubesti lumea . i n-a spus numai atat, ci a mai spus: nici lucrurile din lume . Ca, poate vei zice tu in tine insuti: Eu am venit sa ma dezlipesc de lume, m-am desprins de lume, eu n-o mai iubesc . Dar ce faci cu cealalta parte a versetului?Fratele meu scump si sora iubita! Cu ce umpli golul acesta? Orele noastre libere cu ce le umplem?Vorbeam intr-o zi cu o doamna: Doamna, ai spus ca copilul dumitale e profesor. Mi-ai spus cu gura matale cum ca e foarte credincios.

Ca, dupa doi ani de zile s-o intalnesc iar pe doamna si sa-i spun: Doamna, nu te supara, as vrea sa-l intalnesc pe fiul dumitale, pe domnul profesor. Nu-l poti gasi, zice doamna, ca a plecat cu copiii in tabara. Mi-ai spus ca copilul dumitale e foarte credincios si as vrea sa stau putin de vorba cu dansul, sa vedem in ce consta credinta aceasta, caci e foarte usor sa ne punem aceasta emblema, aceasta eticheta, si sa le spunem tuturor: Eu sunt crestin! Foarte bine. Admit ca e credincios cutare, dar hai sa verificam putin cata credinta se gaseste in inima lui. Caci credinta inseamna a implini si a infaptui Cuvantul lui Dumnezeu, nu sa-l vorbim numai din gura.

Copilul meu e foarte credincios i m-a impacat cu aceasta, spunandu-mi ce carti a luat cu el in tabara. i m am bucurat foarte mult ca luase cu el si Biblia.

Asa si noi, in orele libere, ce facem noi atunci?Domnul zice: Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume Deocamdata, m am referit numai la vorbe. Ce vorbim noi in orele libere? Atunci cand avem posibilitatea sa schimbam cateva vorbe cu un vecin sau cu o vecina sau din dreapta, sau din stanga, fie chiar si la locul de munca, acolo in uzina. Ce vorbim noi atunci?Sfantului Apostol Petru i s-a adus invinuire, in curtea lui Caiafa, ca face si el parte dintre ucenicii Aceluia care era mai incolo cu cativa pasi si era judecat. i el, Petru, le-a pus: Nu stiu Nu sunt Nu cunosc .

Nu se poate, i s-a raspuns, si tu esti dintre ucenicii Lui, caci si vorba te da de gol Iubitul meu si iubita mea, tu, care faci parte dintre ucenicii Lui, ai auzit? Vorba lui il dadea de gol!Iubitul meu, iubita mea, daca vorba ta nu te da de gol, tu nu faci parte dintre ucenicii Lui. Vorba ta trebuie sa te dea totdeauna de gol. Tu trebuie sa vorbesti limba Canaanului , cum zicea Parintele Iosif, limba cea noua, limba cea dulce a celui nascut din nou. Sau cum scria in Universul odata: Limba noastra limba Bibliei . Asa era un articol in acest ziar. Deci noi ar trebui sa vorbim limba Bibliei. Trebuie sa vorbim din Biblie, din Sfantul Cuvantul al lui Dumnezeu. i, daca noi nu vorbim asa, limba noastra si vorba noastra ne dau de gol ca n-am umblat cu Iisus, ca nu facem parte din ceata Lui, ca nu-L cunoastem Cine zice ca Il cunoaste trebuie sa traiasca si el cum a trait Iisus. Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume Cum stam noi cu lucrurile din lume? Ne ducem in fata unei vitrine, mai ales intr-un oras mare Ne ducem in fata unei vitrine si, atunci cand mana ne da si cand avem si posibilitatea, ne tremura ochii in dreapta si-n stanga dupa cele mai frumoase si dupa cele mai pompoase haine si lucruri, sa le avem si noi, sa avem si noi ca lumeaO, si cand vom vedea odata ca ni se va zice: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care e pregatit diavolilor si ingerilor lui, pentru ca ati iubit lumea si lucrurile ei. Eu v-am spus si v-am avertizat mereu si v-am spus sa nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume, ca lumea este pofta ochilor, pofta gurii si laudarosenia vietii Pofta ochilor sunt hainele, scumpeturile, aurariile, bogatiile si altele, si altele, desfraurile Sa nu mai zic de ceasuri, ca, daca s-ar strange cate sunt aici, n-ar incapea intr-o roaba Nu, nu sunt impotriva ceasurilor. Dar cand ceasul devine pentru tine un idol, sunt impotriva. In lumea despre care v-am spus sa n o iubiti sunt scumpeturile, pofta ochilorPofta gurii este hrana. Din ce mancam bine, am dori sa mancam si mai bine. Din ce mancam lucruri scumpe, am dori sa mancam si mai scumpe. Multi dintre noi ar vrea sa manance ca ministri, sa traiasca ca ministri, macar ca punga nu ne ajuta si nici nu-i duhovniceste.

In cartea Proverbelor lui Solomon se spune asa: Laptele caprelor ajunga tie pentru intretinerea ta si a slugilor tale .

Unde suntem noi fata de cuvintele acestea? Cat ne-am distantat noi de adevarata viata simpla! i despre cine vorbea proorocul acolo? Nu despre o familie, nu despre o casa oarecare. Ci vorbea despre o familie mare, care avea servitori si servitoare. Laptele caprelor ajunga-ti Fratilor dragi si surorilor scumpe! Gura Domnului ne graieste prin gura proorocului Solomon la 8, 17: Eu iubesc pe cei ce Ma iubesc si pe cei ce Ma cauta cu tot dinadinsul. Ma las sa fiu gasit de ei .

Pe cine iubeste Domnul Iisus? Pe cei ce-L iubesc pe El si Se lasa gasit de cei ce-L cauta cu tot dinadinsul.

In Matei 11, 28 zice: Veniti la Mine voi, toti cei osteniti si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu, ca este bun, si sarcina...