Vorbirea fratelui Vasile Campean (Ogrutan), de la o nunta In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Slavit sa fie Domnul! Domnul Iisus sa fie slavit si binecuvantat, caci datorita dragostei Lui care ne-a strans si a indepartat toate distantele dintre noi ne bucuram in clipa aceasta, in locul acesta. Pentru noi, care []Vorbirea fratelui Vasile Campean (Ogrutan), de la o nuntaIn numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Slavit sa fie Domnul!Domnul Iisus sa fie slavit si binecuvantat, caci datorita dragostei Lui care ne-a strans si a indepartat toate distantele dintre noi ne bucuram in clipa aceasta, in locul acesta. Pentru noi, care eram imprastiati prin toate vaile, prin toate locurile indepartate ale acestei tari, dragostea a indepartat toate aceste despartiri si ne-a apropiat slavit sa fie numele Lui! Cat de adevarat este cuvantul: Dragostea lui Hristos ne strange ! Ce altceva va putea strange in felul acesta? Numai setea, numai setea ca a cerbilor ce alearga la izvoare! Acolo se intalnesc ei. Oricat de mare ar fi distanta, nu tin socoteala de acest lucru. Ei sa ajunga la izvor, sa-si racoreasca setea.

Asa am primit zilele trecute cateva cuvinte prin care am fost intrebat: Frate, tare suntem insetati si am vrea sa ajungem la un izvor. Am vrea sa ajungem si noi la izvoare, sa ne stamparam setea. Nu stii undeva vreun izvor? . Da, slavit sa fie Domnul. Ele nu lipsesc niciodata. Insusi Domnul a spus slavit sa-I fie Numele! , in ziua cea de pe urma a praznicului: Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. i din inima lui vor curge rauri de apa vie . Din cate izvoare binecuvantate, in seara aceasta, s-a adapat sufletul insetat! Cate izvoare binecuvantate din seara aceasta v-au inviorat sufletul si v-au mangaiat inimile intristate! Scumpii si iubitii nostri, asa a fost de atunci de cand Domnul Iisus a spus aceste cuvinte. i asa va fi pana la sfarsit. Rauri de apa vie vor curge. Au curs si curg, si vor mai curge inca. Pana cand se va implini mareata clipa cand gloata aceea cu ramuri de finic in mana pe care nu e in stare nimeni s-o numere se va gasi in fata Lui. Pana atunci nu vor seca izvoarele. Toti cei insetati vor gasi mereu apa. Toti cei insetati vor alerga si vor gasi apa, ca sa-si stampere setea sufletului.

Scumpii si iubitii nostri frati! Mi-aduc aminte de un cuvant al omului lui Dumnezeu despre care Insusi Dumnezeu a spus: Am luat pe David de dinapoia oilor, om dupa inima Mea . Omul acesta dupa inima lui Dumnezeu spune in Psalmul 73, versetul 28: Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu . Ce spui, Davide? Care-ti este fericirea? Nu este imparatia, caci te a facut Dumnezeu imparatul lui Israel? Nu coroana, nu la ea tii mai mult? Care-ti este tie fericirea pe pamant? Pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Pe Domnul Dumnezeu Il fac stalpul si adapostul, si sprijinul, si ocrotirea vietii mele! Binecuvantat sa fie Dumnezeu! .

Scumpii si iubitii nostri frati, care este fericirea voastra? Voi care ati alergat insetati de la distante si ati venit in locul acesta, care este fericirea voastra? Sfantul Apostol Pavel, in Intaia sa Epistola catre Corinteni, la capitolul 2, spune: Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu cea tainica si tinuta ascunsa de veacuri . Aceasta intelepciune, tinuta ascunsa de veacuri, aceasta ne-a fermecat si noua inima si fiinta, si viata noastra. Aceasta intelepciune sfanta, nebagata in seama, neinsemnata si necunoscuta de toti, aceasta ne-a fermecat viata noastra, aceasta ne strange. Aceasta poate sa faca sa dispara distantele si in felul acesta dragostea ne strange in asemenea stari binecuvantate.

S-a spus in seara aceasta aici: Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii . Cat de adevarat este lucrul acesta: cortul lui Dumnezeu cu oamenii ! Cel mai inaltat nume aici este Numele Lui. Pentru ca este cortul Lui. Cel mai inaltat si mai slavit nume, mai pretuit decat orice nume care se poate numi, este Numele Lui slavit si sfant. Pentru ca in El sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei. Dar nu-i putina aceasta comoara sfanta. Din aceste comori binecuvantate ne-am imbogatit si noi. Pe noi, care eram pleava acestei lumi, Dumnezeu ne-a invrednicit sa ne imbogatim din aceste comori pe care le-a pastrat El slavit sa-I fie Numele! pentru noi. Pentru zilele din urma. Pentru toti aceia care vor fi insetati.

Scumpii si iubitii nostri, timpul este inaintat. S-a scurs asa de repede. S-au depus atatea jertfe pentru clipele acestea binecuvantate, dar ele se scurg. Daca nu se pretuiesc la adevarata lor valoare, vine regretul la urma. Astfel de clipe, fratilor si surorilor, trebuie pretuite, caci au fost dorite si au fost asteptate si s au facut jertfe mari pentru ca sa putem ajunge sa ne impartasim din asemenea binecuvantate cuvinte.

Imi aduc aminte de un cuvant de la Ioan, capitolul 3, versetul 35. Aici spune Cuvantul lui Dumnezeu: Tatal iubeste pe Fiul si a dat toate lucrurile in mana Lui . Ce fagaduinta minunata! Ce fagaduinta minunata si binecuvantata este aceasta, ca Dumnezeu Tatal iubeste pe Fiul si ca a dat toate lucrurile in mainile Lui sfinte! Toate lucrurile lui Dumnezeu au fost incredintate in mainile Lui. In mainile Domnului Iisus este incredintata libertatea ta. Suflet...