Cine calatoreste pe mare cauta sa se asigure cat mai bine pentru vreme de furtuna. i oare viata noastra nu este si ea o calatorie pe o mare atat de nelinistita si periculoasa adeseori. Dar pentru a fi asigurat si ferit de primejdie, n-ai decat sa faci ceea ce au facut alta data ucenicii Domnului []Cine calatoreste pe mare cauta sa se asigure cat mai bine pentru vreme de furtuna. i oare viata noastra nu este si ea o calatorie pe o mare atat de nelinistita si periculoasa adeseori.

Dar pentru a fi asigurat si ferit de primejdie, n-ai decat sa faci ceea ce au facut alta data ucenicii Domnului la lacul (marea) Ghenezaretului: dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat pe Iisus in corabia in care se aflau. i aceasta spre multumirea si mantuirea lor, caci la putin timp dupa aceea s-a starnit o mare furtuna de vant, care arunca valurile in corabie , asa ca se aflau in mare primejdie. Domnul Iisus i-a scapat insa indata de orice pericol.

Intrebarea cea mai insemnata pentru noi este nu ce ni se va intampla in acest an, ci cum ne vom afla noi in fata celor ce vor veni peste noi.

Sa fim impreuna cu Domnul. Sa-L avem pe El la carma corabiei si totul va fi bine.

Sa-L rugam, deci sa vina in corabioara noastra, sa ne incredintam Lui si sa traim in asa fel incat sa nu-L indepartam de la noi. i El ne va conduce sigur spre limanul ceresc.

Ioan Marini Glasul dreptati , nr.1 / 1938