Psalmul 49, v. 1 Orice fiinta care primeste viata si miscare pe pamantul acesta facut de Mainile si de Cuvantul lui Dumnezeu, care primeste lumina de la soarele facut de El, care se adapa cu apa izvoarelor facute de EI, care mananca painea crescuta de El si respira aerul facut de El, orice astfel []Psalmul 49, v. 1Orice fiinta care primeste viata si miscare pe pamantul acesta facut de Mainile si de Cuvantul lui Dumnezeu, care primeste lumina de la soarele facut de El, care se adapa cu apa izvoarelor facute de EI, care mananca painea crescuta de El si respira aerul facut de El, orice astfel de fiinta are, mai presus de orice, datoria sa se supuna Lui si sa asculte de El tocmai pentru toate acestea. Nu exista nici o suflare de viata care sa aiba drept sa n-asculte de Dumnezeu si sa nu se supuna randuielilor asezate de EI pentru armonia universala., Toti locuitorii lumilor vazute si ale celor nevazute trebuie, din indemnul constiintei sau din aI instinctului lor, sa asculte de Dumnezeu, implinind Voia si Cuvantul Aceluia de la Care si-au primit fiinta si miscarea. Adica viata. i puterea de a o trai (Fapte 17, 24-28).

Dar pe cand in lumea vazuta absolut toate lucrurile neinsufletite si fiintele neconstiente create de Dumnezeu se supun Lui, prin legile date dintru inceput fiecareia din ele, iata ca omul insufletit, fiinta constienta,creatura care se bucura de la Dumnezeu de cele mai mari si mai multe binefaceri, tocmai omul se ridica impotriva Facatorului si Binefacatorului sau. Atat de des si atat de mult se ridica mereu omul impotriva ascultarii de Dumnezeu! Tocmai omul si numai el, iesind din ascultarea Stapanului sau, isi organizeaza viata intr-un fel potrivnic si dusmanos fata de Dumnezeu, Facatorul sau.

Omul nu vrea sa asculte de legile iubirii, de legile care il obliga sa doreasca si sa caute din inima binele si bucuria semenului sau. Nu vrea sa pastreze o dulce si calda partasie neschimbata si recunoscatoare cu Dumnezeu. Nu vrea sa asculte de legile iertarii (Mat. 22, 36-40 si 18, 21-22). Nici de legile infranarii (Isaia 58, 3-10; Mat. 6, 16-18). Nici de legile milosteniei si ale cumpatarii (Mat. 5, 28; Luca 14, 12-14). Nici de legile Duhului de viata (Rom. 8, 2). Nici de legile vietii din Biserica (Mat. 18, 17). Nici de legile adunarii si Fratietatii in credinta Domnului (Evrei 10, 25-27 si 13, 17). Nu vrea sa asculte de nici...