Binecuvantam pe Domnul, Care a avut mila si dragoste fata de noi. i-I multumim lui Dumnezeu pentru ca aceasta dragoste i-a aratat-o in chip deosebit pentru neamul nostru. Aceasta Lucrare s-a nascut cu un inceput foarte modest. Parintele Iosif a fost unul dintre cei mai modesti apostoli ai lui Dumnezeu. De aceea Dumnezeu a facut []Binecuvantam pe Domnul, Care a avut mila si dragoste fata de noi. i-I multumim lui Dumnezeu pentru ca aceasta dragoste i-a aratat-o in chip deosebit pentru neamul nostru. Aceasta Lucrare s-a nascut cu un inceput foarte modest. Parintele Iosif a fost unul dintre cei mai modesti apostoli ai lui Dumnezeu. De aceea Dumnezeu a facut prin el lucrari atat de mari. i Lucrarea Oastei n-a cautat sa aiba publicitate si nici sa se laude, si nici sa se ridice in fata oamenilor. De aceea Dumnezeu i-a dat si-i va mai da inca lucrari nespus de minunate si sfinte. Numele ei a facut deja ocolul pamantului. i multe daruri si binecuvantari pe care Dumnezeu le-a facut sa creasca din acest modest ogor al parintilor nostri, al Bisericii noastre si al neamului nostru au inviorat si invioreaza sufletele multor oameni, din multe neamuri. i acesta-i numai un inceput.

De aceea binecuvantam pe Domnul si ne rugam Lui sa binecuvanteze in continuare poporul nostru, Biserica noastra si pe cei pe care Dumnezeu i-a randuit Dumnezeu i-a randuit! in mijlocul nostru conducatorii nostri. Acei care vegheaza asupra noastra. Acei care ne indruma si-ntr-un fel, si-ntr-altul. Sa-i binecuvanteze Dumnezeu si sa le inspire gandurile Lui, ca, sub indrumarea lor dreapta, sanatoasa si vrednica, sa ne putem si noi bucura asa cum ne bucuram acum de libertatea de a ne intalni atat de multi si de-a ne sfatui, si de-a ne indemna la dragoste si la fapte bune. La intemeierea de casnicii sanatoase, care sunt baza sanatatii societatii si poporului nostru. Care sunt garantia continuitatii frumoase a vietii si societatii noastre. Casnicia, viata de familie, familia este temelia societatii. i, cand o familie este sanatoasa, ea va creste un popor sanatos si un viitor sanatos. Sa binecuvantam pe Domnul pentru acest tineret binecuvantat. [Tineri] care vor intemeia sau au intemeiat familii binecuvantate. Care vor da nastere la un popor binecuvantat. La generatii binecuvantate, din pricina carora intreg poporul nostru va fi binecuvantat de Dumnezeu.

Daca in Sodoma spune Evanghelia s-ar fi gasit zece suflete credincioase, Dumnezeu ar fi salvat toata cetatea aceasta din pricina celor zece. Dar nu s au gasit. Deci cu cat sunt mai multi fii credinciosi in mijlocul unui popor, cu atat Dumnezeu binecuvanteaza mai mult poporul acela. Cu cat sunt mai multi fii credinciosi intr-o comuna, intr-o cetate, intr-o societate, cu atat mai mult Dumnezeu binecuvanteaza societatea aceasta. De aceea sa fim credinciosi. Sa fim credinciosi si pentru ceilalti. Pentru ca atunci Dumnezeu va ocroti si mai departe poporul nostru de nenorocirile care pot sa vina peste el si trupeste, si sufleteste. i, cand ne rugam lui Dumnezeu, fie ca suntem singuri, fie ca suntem multime, sa nu uitam sa pomenim poporul nostru, conducatorii lui, Biserica noastra, pastorii ei; ca sa ne putem bucura si noi de vremuri de pace si de libertate. Ca, daca suntem cinstiti fata de Dumnezeu, vom fi cinstiti si fata de poporul nostru, si fata de societatea in care suntem, si fata de serviciul si de munca pe care o facem, si fata de vecinii si prietenii, si consatenii nostri, fie ca-i cunoastem, fie ca nu-i...