Preotii si alcoolul Toate Scripturile spun ca preotul trebuie sa se fereasca de alcool si betie Domnul a vorbit lui Aaron si i-a zis: tu si fiii tai impreuna cu tine (adica neamul levitilor, preotilor, sa nu beti vin, nici bautura ametitoare ca sa puteti deosebi se este sfant, de ce nu este sfant, ce []Preotii si alcoolul Toate Scripturile spun ca preotul trebuie sa se fereasca de alcool si betieDomnul a vorbit lui Aaron si i-a zis: tu si fiii tai impreuna cu tine (adica neamul levitilor, preotilor, sa nu beti vin, nici bautura ametitoare ca sa puteti deosebi se este sfant, de ce nu este sfant, ce este curat, de ce este necurat, si sa puteti invata pe copiii lui Israel toate legile pe carele-a dat Domnul prin Moise (Levitic 10, 8-11).

Toti pazitorii lui Israel sunt orbi, fara pricepere; toti sunt niste caini muti care nu pot sa latre; aiureaza, stau tolaniti si le place sa doarma. Totusi sunt niste caini lacomi care nu se mai satura. Sunt niste pastori care nu pot pricepe nimic; toti isi vad de calea lor, fiecare umbla dupa folosul lui. Veniti zic ei am sa caut vin si ne vom imbata cu bauturi tari. Maine vom face tot ca azi, ba inca si mai rau (Isaia 56, 10-12).

Preoti si prooroci sunt imbatati de bauturi tari, sunt stapaniti de vin, au ameteli din pricina bauturilor tari; se clatina cand proorocesc, se poticnesc cand judeca (Isaia 28, 7).

Trebuie ca episcopul (si, cu atat mai vartos, preotul) sa fie fara prihana, barbatul unei singure femei, cumpatat, intelept, vrednic de cinste sa nu fie betiv, nici bataus, nici doritor de castig marsav, nu galcevitor, nu iubitor de bani (I Timotei 3, 2-4).

Episcopul (si preotul) ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana, nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav, sa fie iubitor de bine, cumpatat, drept, infranat (Tit 1, 7-9).

Cu alcoolul si bautura diavolul a stricat si praznicele DomnuluiPe multe din poruncile si invataturile Domnului Dumnezeu le-a stricat diavolul cu ajutorul alcoolului, dar parca pe nici una n-a stricat-o asa de mult ca pe ziua Domnului si praznicile Domnului.

Biblia ne spune ca ziua a saptea Duminica este Ziua Domnului. Dar diavolul sare astazi si raspunde ca a lui ea aceasta zi.

A mea este ziua a 7-a zice diavolul pentru ca in aceasta zi alearga oamenii sa-si ispraveasca daraverile si fac negustorii si targuri. In aceasta zi se strang oamenii sa faca clevete, minciuni, falii, si, mai ales in aceasta zi, intra in casa si biserica mea: in carciuma, unde ma preamaresc cu sudalmi, betii, jocuri si destrabalari. Ziua a 7-a e ziua mea zice Satan pentru ca in aceasta zi imi slujesc mie oamenii mai mult ca oricand.

Ziua Domnului ar trebui sa fie ziua de lauda si marire lui Dumnezeu asa cum arata chipul de alaturi. In aceasta zi ar trebui sa cante cerul si pamantul: Laudati-l pe El toti ingerii Lui, laudati-l pe El soarele si luna, stelele si lumina. Laudati-L pe El imparatii pamantului si popoarele (Psalm 148).

Dar in loc de aceasta cantare de marire lui Dumnezeu, Duminica rasuna carciumile, jocurile, clacile, balurile, ospetele si toate...