Asa e patima betiei. Cum se vede in chipul de alaturi. Ea incepe cu o ata subtire, pe care omul o poate rupe cu usurinta. Numai cat, ata asta e intinsa cu viclesug de o mana vicleana: de mana lui Satan. i daca omul nu baga de seama, ata se tot ingroasa paharele sporesc []Asa e patima betiei. Cum se vede in chipul de alaturi. Ea incepe cu o ata subtire, pe care omul o poate rupe cu usurinta. Numai cat, ata asta e intinsa cu viclesug de o mana vicleana: de mana lui Satan. i daca omul nu baga de seama, ata se tot ingroasa paharele sporesc mereu pana cand, pe urma, Satan a facut din ata un streang, cu care l-a legat pe om. i, apucat pe calea asta, omul sfarseste cu pieire trupeasca si sufleteasca.

Satan, de meserie este impletitor de streanguri si lanturi cu care leaga pe cei apucati cu patimi rele. i ah! Ce de suflete pierde cu aceste legaturi. De cand eram la tara, am cunoscut un om care, de la primul pahar de la ata cea subtire a ajuns pe urma la streangul spanzuratorii.

Ah! Ce grozave sunt streangurile si lanturile lui Satan! Dar slavit sa fie Iisus Biruitorul. El ne-a lasat o foarfeca minunata cu care putem taia orice streang si orice lant de patima rea. El ne-a lasat foarfeca Golgotei; ne-a lasat Jertfa Lui si Sangele Lui de pe dealul Golgotei. Oricat de grozav ar fi legat cineva cu patimile cele diavolesti, el poate scapa daca Il primeste cu adevarat pe Cel ce a venit in lume, anume sa strice puterea lui Satan.

Iisuse Mantuitorule, mantuieste pe cei cazuti in ghearele sarpelui-alcoolLa pagina 42, aratam ca din sticla de alcool pandeste sarpele-diavol. In patima betiei este sarpele-diavol, care stoarce vlaga cea trupeasca si sufleteasca a omului.

Ah! Ce infricosat este a cadea in ghearele...