Iubitii mei, Sfantul Apostol Pavel ii scria lui Timotei, adevaratul sau copil in credinta, ca in toate privirile sa fie o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie; sa ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o da altora si sa nu fie nepasator []Iubitii mei, Sfantul Apostol Pavel ii scria lui Timotei, adevaratul sau copil in credinta, ca in toate privirile sa fie o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie; sa ia seama bine la citire, la indemnare si la invatatura pe care o da altora si sa nu fie nepasator de darul ce i s-a dat ( 1 Timotei 4, 13 14). i toate aceste sfaturi si indemnuri le-a incheiat cu cuvintele: Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentruca inaintarea ta sa fie vazuta de toti.

O, iubitii mei dupa ce a venit credinta ( Gal. 3, 25) dupa ce am apucat calea credintei , Domnul doreste, Domnul asteapta de la noi, Domnul si toti voiesc sa vada la noi cresterea noastra in toate privintele ( Efes. 4, 15) Caci daca cineva da inapoi, sufletul Domnului nu gaseste placere in el ( Evrei v. 38, cap. 10)Iubitii mei, pentruca de fapt sa ne putem bucura de inaintarea noastra in Domnul, apoi neaparat trebuie ca sa ne punem pe inima si sa ne indeletnicim in totul cu lucrurile poruncite de Dumnezeu prin Apostolul Pavel lui Timotei si noua.

O privire grabita asupra adevarului, fara o adancire, fara o adanca gandire la el ( Iacov 1, 23 -24 ), nu aduce deloc la desavarsire, nu lucreaza inaintarea noastra in Domnul, tot asa precum o randunica daca paraseste cuibul prea de vreme, nu va scoate pui niciodata. Ci dimpotriva, ca sa poata randunica sa scoata pui, este nevoie...