Acum duminica avem la rand minunata pilda cu semanatorul si samanta. Aceasta evanghelie o aflati talcuita pe larg in cartea cu pildele Man tuitorului. Acolo veti afla ce in seamna samanta cazuta langa drum, in pietre, intre spini si pe pamant bun. Aici vom aminti ceva des pre samanta cea cazuta langa drum, pe care pasarile cerului au []Acum duminica avem la rand minunata pilda cu semanatorul si samanta. Aceasta evanghelie o aflati talcuita pe larg in cartea cu pildele Man tuitorului. Acolo veti afla ce in seamna samanta cazuta langa drum, in pietre, intre spini si pe pamant bun.

Aici vom aminti ceva des pre samanta cea cazuta langa drum, pe care pasarile cerului au mancat-o . Acestia sunt spune evanghelia cei ce aud Cuvantul, dar vine diavolul si ia Cuvantul din inima lor, ca nu cumva, crezand, sa se mantu iasca .

Pilda evangheliei spune ca pasarile cerului fura samanta cea cazuta langa drum. Noi insa vom spune ca pasarile fura si samanta cea cazuta pe piatra, ba, de multe ori, o fura si pe cea cazuta in pamant bun. Ba inca mai mult decat atat: pasarile fura chiar si samanta ce a ro dit. Pasarile ceriului inse laciunile diavolului staruie neincetat pe langa samanta cea buna ce cade in inima noastra. Ciorile iadului pandesc neince tat si recolta semintei. Cand sa manta incepe a da rod cand crestinul incepe a da inainte in cele sufletesti ciorile iadului umbla tot roata, sa fure rodul.

O, ce lucru grozav este si acesta! Samanta cea cereasca se face hrana lui satan. Pasarile iadului se hranesc cu samanta cereasca pe care omul n-o pri meste si n-o grijeste.

Noi trebuie sa ne aparam samanta cea buna cazuta in inima noastra noi trebuie sa ne aparam rodul acestei seminte. Noi trebuie sa ne aparam nein cetat contra pasarilor din pilda evangheliei.

Intr-o carte batrana am citit despre un om credincios care isi apara holda de pasari strigand mereu: Has, ciorilor, din holda! Has, ispitelor, din gandul meu! Hasaia si ciorile si...