SPUNEA DESPRE DUHUL Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe Care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El. Caci Duhul Sfant inca nu fusese dat, fiindca Iisus nu fusese inca proslavit. Ati auzit ca s-a spus: Fiecare lucru are un duh si fie-care trimis are un duh. Dincolo de scris sau de cuvant, dincolo []SPUNEA DESPRE DUHULSpunea cuvintele acestea despre Duhul pe Care aveau sa-L primeasca cei ce vor crede in El. Caci Duhul Sfant inca nu fusese dat, fiindca Iisus nu fusese inca proslavit.

Ati auzit ca s-a spus: Fiecare lucru are un duh si fie-care trimis are un duh.

Dincolo de scris sau de cuvant,dincolo de lucrare sau de om,exista un duh.

Duhul care il trimite pe om, duhul care lucreaza prin el, care scrie si vorbeste prin el, duhul care-l insufleteste.

Tot ce se vede si se aude trupeste este numai vasul vazut de care se foloseste duhul nevazut. Este numai litera, numai forma din afara, numai paravanul si masca duhului ascuns, bun sau rau, care lucreaza prin acestea si care este totul.

Exista ostiri de duhuri rele. i ostiri de duhuri bune.

Duhuri in slujba lui Dumnezeu si duhuri in slujba diavolului.

Lucrand pentru mantuirea oamenilor sau pentru pierzarea lor.

Pentru adevar sau pentru minciuna.

Pentru bine sau pentru rau.

Fiecare dintre noi ajunge un rob al unui duh, in slujba caruia se lasa. i in masura in care se lasa prin vointa sa proprie stapanit de el.

Nimeni nu poate spune: Hristos este Domnul, decat daca este stapanit de Duhul Sfant (I Cor. 12, 3). i, cu cat se preda mai deplin in stapanirea Sfantului Duh, cu atat spune mai mult si mai frumos, mai convins si mai puternic ca Iisus Hristos este Domnul.

Tot asa nimeni nu poate sa spuna: Iisus este anate-ma,sau: nu este rai si nu este iad,sau: nu este...