In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Bunul Dumnezeu, dupa ce l-a facut pe om, i-a dat viata. A pus in lut suflare de viata, dar Domnul a stiut ca nu e de ajuns numai viata in om, ci i-a facut inca mai inainte raiul si fericirea in care sa traiasca, []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Bunul Dumnezeu, dupa ce l-a facut pe om, i-a dat viata. A pus in lut suflare de viata, dar Domnul a stiut ca nu e de ajuns numai viata in om, ci i-a facut inca mai inainte raiul si fericirea in care sa traiasca, i-a facut sotia si tot ce era necesar pentru o viata fericita.

Deci Domnul Dumnezeu, iata cum a lucrat de minunat! Nu i-a dat omului numai viata, suflarea de viata si cu asta gata , ci i-a facut omului si i-a dat belsug, adica viata din belsug, sa aiba tot ce-si dorea, punandu-l stapan peste toate.

Ce fericit era omul atunci ca avea viata, dar nu numai viata, ci viata din belsug!Atunci a venit sarpele arpele voia sa curme belsugul, viata din belsug. Viata in sine o lasa omului, dar o viata otravita, o viata vinovata, fara putere. arpele stia ca numai intr-un fel poate reusi in incercarea lui: daca il face pe om sa calce porunca lui Dumnezeu. tia sarpele ca, daca va fura belsugul Voii si Ascultarii lui Dumnezeu, omului ii mai ramane numai durerea, rusinea si fuga de Fata Domnului. i asa a ramas sarmanul om doar cu viata, fara belsugul vietii, fara ascultarea Voii lui Dumnezeu.

Oare ce inseamna viata fara belsug, viata fara putere, viata fara Dumnezeu?Un slabanog zacea in patul lui. Bietul de el nu putea nici manca altul ii dadea in gura , nu se putea misca deloc. In rest, era sanatos. Ochii ii vedeau bine, inima ii batea, avea viata. Intr-o zi intra un sarpe. Omul nu putea nici striga, nici fugi, nici nu se putea apara. arpele l-a muscat si omul a murit otravit de sarpe.

Iubitii mei frati si surori! Iata ce inseamna viata, viata numai, viata fara putere, viata fara belsug.

Omul dorea sa scape, dar totul era degeaba, pentru ca avea numai viata in el, fara putere, el nu avea belsug de viata, ci numai viata. Nu ajunge numai atat. De aceea a spus Mantuitorul nostru scump: Eu am venit ca oile Mele sa aiba viata si s-o aiba din belsug! .

Fratele meu drag si sora mea scumpa! Noi Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat la toti viata. Dar nu ajunge numai ca ai viata. Ci trebuie sa avem viata din belsug , viata cu putere, pe care numai El, Domnul Iisus, o poate da, caci viata aceasta din belsug este in El, in prezenta Lui.

Fratii mei dragi, hai sa ne cercetam in seara aceasta: ce fel de viata avem noi? Ce fel de roade? Multi au viata de slabanog, de a merge numai pana la biserica, numai pana la adunare si atat. Mai mult si mai adanc nu pot, ci se multumesc cu viata fara viata din belsug .

Adevarata viata a unui credincios nu se vede numai la biserica si la adunare, caci acolo se poate preface ceea ce nu este de fapt. Ci adevarata viata se vede in lupta, atunci cand vine sarpele la lupta, la intalnirea omului cu sarpele, cu pacatul in lupta.

Aici unul trebuie sa cada si unul sa biruie. Ori biruie omul alaturi de Dumnezeu ori biruie sarpele alaturi de pacat.

Dupa lupta aceasta se inalta un cantec. Ori cantecul de slava si biruinta adus Domnului de omul bucuros ca a biruit, ori se inalta cantecul trist al omului infrant si cazut in mainile vrajmasului.

Fratele meu drag si sora mea iubita! Aici se arata rostul vietii din belsug. Aici, in aceasta lupta, se cere sa avem belsug din Dumnezeu in noi, belsug de putere, belsug de rugaciune, belsug de staruinta O viata de belsug, ca sa fuga diavolul de la noi.

Sa privim putin peste casa, peste familia batranului Iacov Israel si la cei doisprezece copii ai lui. Dintre toti copiii, Dumnezeu l-a ales pe Iosif sa fie binecuvantat, sa fie alesul Domnului.

Toti cei doisprezece frati aveau viata in ei, dar Iosif avea o viata din belsug. Iosif avea in viata lui ceva mai mult ca ceilalti frati ai lui si pentru aceasta fratii lui nu il vedeau bine, erau mereu suparati pe el.

Cand au avut primul prilej mai potrivit, l-au aruncat pe Iosif in fantana. Iosif statea in fantana, dar el nu era singur, caci Dumnezeu S-a coborat alaturi de Iosif. Iosif era binecuvantat si in fantana; Dumnezeu, Care ii dadea viata din belsug, era alaturi de el.

Iar fratii lui Iosif au ramas fara Dumnezeul lui Iosif. Fratii lui Iosif si batranul Israel...