Ramaneti tari Gal. 5, 1 A fi crestin inseamna a-I urma cu hotarare lui Hristos. Fericitul Augustin spune ca nehotararea este cel mai mare pacat impotriva mantuirii. Cine se indoieste zice Sfantul Apostol Iacov este asemenea valului marii, miscat de vant si aruncat incoace si incolo. Sa nu gandeasca omul acela []Ramaneti tari Gal. 5, 1 A fi crestin inseamna a-I urma cu hotarare lui Hristos. Fericitul Augustin spune ca nehotararea este cel mai mare pacat impotriva mantuirii. Cine se indoieste zice Sfantul Apostol Iacov este asemenea valului marii, miscat de vant si aruncat incoace si incolo. Sa nu gandeasca omul acela ca va lua ceva de la Dumnezeu. Barbatul indoielnic este nestatornic in toate caile sale (Iacov 1, 6-8).

Nehotaratul nu stie ce vrea si unde merge. Pentru el e tot una si da si nu. Vrea sa invete pe altii, dar nu stie nici ce spune, nici ce vrea (I Tim. 1, 7).

A avea tovaras si frate pe un astfel de om inseamna a fi intovarasit de o adevarata nenorocire, fiindca atunci cand ai ajuns in nevoie si ai mai multa trebuinta de ajutor, nehotaratul, care este un necredincios, te paraseste si fuge. Fiind nestatornic prin insasi firea sa, e sortit sa umble ca frunza pe apa, dupa cum bate vantul interesului.

Cel cu adevarat credincios nu tradeaza si nu dezerteaza de la credinta si hotararea sa de la inceput. Chiar daca pentru da al sau ar avea sa...