Ma intorceam impreuna cu vreo cativa frati dela adunarea dela Boldu, jud. Ramnicul-Sarat, tinuta in ziua de 2 Oct. 1932. Se inoptase deabinelea si mergand pe drum incepem sa cantam o cantare pentru Domnul. Abia am terminat insa cea dintai cantare si iata ca auzim in urma noastra un glas de om strigand: oameni buni, []Ma intorceam impreuna cu vreo cativa frati dela adunarea dela Boldu, jud. Ramnicul-Sarat, tinuta in ziua de 2 Oct. 1932.

Se inoptase deabinelea si mergand pe drum incepem sa cantam o cantare pentru Domnul.

Abia am terminat insa cea dintai cantare si iata ca auzim in urma noastra un glas de om strigand: oameni buni, n aveti foc?Cum am auzit, m am intors repede si ducandu-ma la el i-am deschis sfanta Scriptura in fata lui si i-am zis: uite frate, n ati foc .

Si fiind inca besna, omul nostru nu vazu bine ce-i imbiam si se apropie cu tigara de Biblie, crezand ca-i foc. Cand isi dadu insa seama ca are in fata o carte, ridica capul in sus si se uita lung la mine. Sa nu te superi, frate i-am zis caci noi de acest foc avem, iar cartea aceasta e Biblia . Eu te sfatuiesc sa te lasi de acest narav urat .

Si omul mi-a fagaduit.

Oprea Ion, com. Buda.

Din foaia Oastea Domnului, anul IV, nr. 9 19 februarie 1933