Cand bogatul nemilostiv ajunsese in iad, Lazar cel sarac fusese impartit in acel loc in care stapanea Avraam, caci este scris: in sanul lui Avraam . Adica printre tainele Imparatiei lui Dumnezeu sunt si locuri in care vor fi impartite sufletele in vesnicie Impartite in locurile in care vor stapani acei mari oameni ai lui Dumnezeu []Cand bogatul nemilostiv ajunsese in iad, Lazar cel sarac fusese impartit in acel loc in care stapanea Avraam, caci este scris: in sanul lui Avraam . Adica printre tainele Imparatiei lui Dumnezeu sunt si locuri in care vor fi impartite sufletele in vesnicie Impartite in locurile in care vor stapani acei mari oameni ai lui Dumnezeu care au avut in ei mai desavarsita credinta sau virtutea intr-o forma sau alta.

Avraam era tatal celor credinciosi. Omul credintei. Incepatorul credintei dintre oameni. i cei care vor avea credinta puternica, cei care vor fi tari in credinta, vor fi plini de credinta, vor fi puternici in credinta, vor fi staruitori in credinta ei poate ca au acolo, undeva in Imparatia lui Dumnezeu, un loc anume pentru ei, in care credinta lor va fi rasplatita vesnic.

Cei care au avut in viata lor mai puternica trasatura iubirii, acestia vor fi in locul rezervat unde va stapani puternic si frumos virtutea cea minunata. Cea mai minunata virtute: Dragostea. Ce minunat va fi acolo unde dragostea va flutura peste toti si fetele tuturor vor oglindi frumusetea, stralucirea, bucuria iubirii lui Dumnezeu!Poate ca pentru altii sunt rezervate locurile blandetii, ale bunatatii, ale facerii de bine, ale credinciosiei, ale infranarii. Dumnezeu are nespus de mari si de minunate surprize pentru credinciosii Sai in Imparatia Sa, pentru ca este scris: Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-a suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei care-L iubesc pe El .

Deci daca exista multe locasuri in Imparatia lui Dumnezeu, poate ca dragostea va avea lacasul ei, cum impartite sunt si fericirile: fericiti sunt cei blanzi, fericiti sunt cei impaciuitori, fericiti cei iubitori de dreptate. Toti acestia au fericirea lor si vor avea locasul lor. Ce minunat va fi insa ca intre toate aceste locasuri nu vor fi despartiri si distante, ci unii vor merge la altii cu bucuria cu care noi mergem acuma de la o adunare la alta, de la un frate la altul, de la o bucurie la alta; imbratisandu-ne mereu cu imbratisari noi, avand mereu bucurii noi, petrecand mereu in stari tot mai noi si mai frumoase.

Asa ca saracul Lazar cel nenorocit si amarat pe pamant a ajuns si el in locul in care stapanea credinta si dragostea, al caror parinte era Avraam. i cand bogatul nemilostiv a strigat sa-l trimita pe saracul Lazar sa-si moaie degetul in apa, sa-i racoreasca limba, ca grozav se chinuia in vapaia focului iadului, Avraam a zis: Adu-ti aminte ca tu pe pamant ti-ai luat cele bune, iar Lazar pe cele rele....