Chipul de mai sus ne arata vorbirea ce a avut-o Iisus noaptea cu Nicodim. Amin, amin, zic tie, Nicodime a zis Iisus , de nu se va naste cineva de sus, nu va vedea imparatia lui Dumnezeu. Zise catre El Nicodim: Cum poate omul sa se nasca fiind batran? Au doara poate a doua []Chipul de mai sus ne arata vorbirea ce a avut-o Iisus noaptea cu Nicodim. Amin, amin, zic tie, Nicodime a zis Iisus , de nu se va naste cineva de sus, nu va vedea imparatia lui Dumnezeu. Zise catre El Nicodim: Cum poate omul sa se nasca fiind batran? Au doara poate a doua oara sa intre in pantecele maicii sale si sa se nasca? . Raspuns-a Iisus: Amin, amin, graiesc tie, de nu se va naste cineva din apa si din Duh nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu. Nu te mira ca zic tie ca trebuie voua a va naste de sus. Duhul unde voieste sufla si glasul lui auzi, dar nu stii de unde vine si unde merge; asa este si cu tot ce e nascut din Duhul . (Cititi pe larg in Ioan 3, 1-12).

O, ce taina mare i-a spus Iisus noaptea lui Nicodim, dar Nicodim nu intelegea aceasta taina, ba inca se si mira cand i s-a spus ca trebuie sa se nasca de sus. Tot asa se mira si azi oamenii cand ii intrebi ce inseamna a te naste de sus si cand le spui ca si ei trebuie sa se nasca de sus. Nasterea de sus e si azi taina cea mare a mantuirii noastre sufletesti. Fara nastere de sus nu este si nu poate fi mantuire sufleteasca. tii tu, cititorule, ce inseamna a te naste de sus? In unele Scripturi, aceasta nastere de sus se numeste si nastere din nou si e bine si una, si alta. A te naste de sus inseamna a te naste din nou, dar a te naste din nou nu poti decat cu dar de sus.

A te naste din nou inseamna Taina Sf. Botez prin care ne-am nascut a doua oara. Dar acest botez inca nu i de-ajuns pentru mantuirea noastra sufleteasca. Nu e de ajuns sa te nasti crestin, ci trebuie sa te si faci crestin zice Sf. Ioan Gura de Aur. A te naste din nou inseamna, iubite cititorule, sa te hotarasti pentru o viata noua cu Domnul; inseamna sa iesi din pacate si sa incepi o viata noua cu El. A te naste din nou inseamna sa ti faci o legatura vie cu Mantuitorul, inseamna sa intelegi si sa primesti darul Crucii de pe Golgota si prin acest dar omul tau cel vechi sa se rastigneasca impreuna cu Iisus (Rom 6, 6) ca sa mori...